Kobler nyttekjøretøyene til Internett

Nye Transit Connect er først ut med systemet som skal gjøre Fords nyttekjøretøy til mobile WiFi-hotspots. Toppsjef Hans Schep (bildet) lover at dette bare er starten.

Publisert
Customhybrid
HYBRID: Plug in-versjonen av Transit Custom skal etter planen lanseres neste år. Foto: Ford

FordPass Connect er navnet på systemet som produsenten i disse dager lanserer på nyttekjøretøyutstillingen i Birmingham (24.-26. april). I praksis innebærer det at bilene er koblet opp til Internett.

Nye Transit Connect blir først ut med innebygd modemteknologi og nettilgang. Dette blir tilgjengelig i Norge i august, opplyser den norske importøren.

– Nyttekjøretøy som kan «snakke sammen» åpner for mange nye muligheter til å gi kundene våre ekstra verdi. Det vi viser her i Birmingham er bare starten, sier toppsjefen for nyttekjøretøy i Ford Europa, Hans Schep.

Ifølge Ford gjør systemet bilene om til mobile WiFi-hotspots, med tilkobling for opptil 10 enheter.

Sjåførene kan blant annet få hjelp til å velge de minst trafikkerte rutevalgene med løpende oppdateringer via Live Traffic med SYNC3-navigasjonssystemet.

LES OGSÅ: Vi har prøvekjørt nye Transit Custom

I tillegg loves mange praktiske funksjoner gjennom mobil-appen FordPass. Blant annet snakker vi om låsefunksjon, lokalisering av kjøretøyet og mulighet for å sjekke kjøretøystatus som drivstoff- og oljenivå.

På utstillingen i England stiller produsenten også ut den varslede Plug in-versjonen av Transit Custom. Bilen er blant annet del av et miljøprosjekt i London.

Hybriden er utstyrt med en 1-liters EcoBoost bensinmotor med rekkeviddeforlenger, noe som gir en elektrisk rekkevidde på 50 kilometer.

LES OGSÅ: Jåler opp Transit

Ford viser også frem et digitalt konsept for varelevering i byer, som skal koordinere bruken av varebiler, sykkelbud og gående bud for mest mulig effektivt å kunne levere en pakke helt frem til døra.

Planen er å starte testing av tilbudet i London senere i år.

Sist – men ikke minst – står nok en spesialversjon av Ranger på produsentens stand. Wildtrack X heter den, og kjennetegnes blant annet av den spesielle «Performance Blue»-lakken og en helsvart grill.

Innvendig er den utstyrt med helsvarte skinnseter med kontrastsøm i «River Rock gray». For øvrig har den samme motor og girkasse som standard-Ranger: 3,2 liters TDCi med 200 hestekrefter og sekstrinns automatkasse.

Powered by Labrador CMS