Utvider garantien for nyttekjøretøy

Nissan innfører ny garanti på fem år eller 160.000 kilometer for nyttekjøretøy med bensin- og dieselmotorer, men ikke for elbiler.

Publisert

Den nye garantien gjelder for alle Nissans lette nyttekjøretøyer som selges i Europa fra og med 1. september, opplyser selskapet i en melding. Frem til 1. september var Nissans Europa-garanti tre år eller 100.000 kilometer.

Skal øke
Produsentgarantien på fem år eller 160.000 kilometer dekker et en rekke komponent- og chassiselementer, fra drivverk og batteri til lakk. Garantien omfatter også originalt tilbehør fra Nissan.

– Vi har planer om å øke vår andel av dette markedssegmentet i Europa. Å imøtekomme og overgå behovene og preferansene til våre kunder har høy prioritet, uttaler direktør for Light Commercial Vehicles for Nissan Europe, Ponz Pandikuthira, i pressemeldingen.

I Norge består Nissans portefølje av nyttekjøretøyer først og fremst modellene Navara pickup, og den helt nye NP300 som vil være i salg fra begynnelsen av 2016, samt varebilene NV200 og NV400.

Ikke elbil
Den elektriske varebilen e-NV200 omfattes ikke av de nye garantivilkårene.

For e-NV200 gjelder i Europa tre år eller 100.000 kilometer, mens i Norge er det fem år eller 100.000 kilometer, opplyser PR-sjef for Nissan i Norge, Marina Maneas Bakkum, til YrkesBil.

Flere har høyere kilometer
Blant andre nyttekjøretøy på det norske markedet er det flere aktører som tilbyr høyere kilometergaranti enn Nissan.

Volkswagen har eksempelvis fem år eller 200.000 kilometer på sin nye Caddy, og Peugeot Partner har det samme.

Powered by Labrador CMS