-
Bruktbilselger
Møller Bil AS
-
Servicetekniker med salgsteft
Flex1one AS
-
Driftsansvarlig
Atracco Agder
-
Selger
Renault Trucks
-
Bilkontrollør
NAF Senter Sandvika
-
Direktør
Bilimportørenes Landsforening
-
Biltester
NAF Senter Mosjøen
-
Bilkontrollør
NAF Senter Levanger
-
Billakkerer
Møller Bil Skadesenter Romerike
-
Senterleder
NAF Senter Kongsberg
-
Kundemottaker
NAF Senter Oslo
-
Kundemottaker
NAF Senter Hamar
-
Dekkmontør/Hjulutruster
DekkCenteret Oslo AS
-
Bilselger brukt/pre-owned
Formula Automobile Norge AS
-
Delemedarbeider
Nellemann Machinery AS
-
Servicemarkedssjef
Nellemann Machinery AS
-
Tekniker Bentley
XPND Automotive AS
-
Bilselger
Berg Auto AS
-
Bilmekaniker
Motorpool Handel AS
-
Delelagermedarbeider
Motorpool Handel AS
-
Servicetekniker
Preqas AS
-
Frontsjef og nyhetsreporter
Bilforlaget AS
Fra eBussy til Xbus
For et halvt år siden dukket det opp tilbud om en ny, smart tysk elbil hos potensielle norske importører. 600 kilometer rekkevidde pluss 200 kilometer ekstra i pent vær!
Introduksjonen låt spennende: dette var en bil der påbygget kunne skiftes ut.
– Fra pickup til campingbil til varebil til ……, sto det i brevet som kunne fortelle om 10 forskjellige karosserier til to forskjellige chassiser.
Det var også solide ambisjoner der de snakket om utbygging av forhandlernettet.
– Opprinnelig hadde vi regnet med 300 forhandlere i Europa i 2021, men nå går det i retning av 600, og der finner vi også VW, Mercedes- og BMW-forhandlere, skrev de.
På hjemmesiden har de et kart over forhandlernettet nå, og jommen ser det imponerende ut, bare noen uker etter egentlig lansering. Men samtidig – Finland og Norge er hvite områder – hva er det vi vet som ikke de andre vet?
Det dreier seg altså om et meget fleksibelt nyttekjøretøy der det ene chassiset har litt bedre dårlig-vei-egenskaper enn det andre.
Men bortsett fra høyden har begge de samme spesifikasjonene, inkludert en 3,75 kW motor i hvert hjul, egenvekt mellom 800 og 1100 kg med en maks vekt på 1600 kg, lengde og bredde på 395 x 163 og akselavstand på 220 cm.
Siden hele bilden er særdeles modul-oppbygget, passer det bra at batteriene er det samme. Det er tre muligheter, 10, 20 og 30 kWt.
Batteripakkene er plassert i uttrekkbare skuffer under gulvet – slik at det faktisk også er mulig å bytte batteripakker. Men den er bygget for vanlige ladesystemer.
På en 11 kW Type 2-lader kommer du opp til 80 % på godt under en time.
Bildene viser en bil det ikke akkurat går an å ta feil av. Den mest positive karakteristikken er vel ‘søt’. Men for meg har den litt for sterkt preg av gamle, øst-tyske varebiler a la Barkas der selve bilen står litt for høyt på hjulene og kanskje tyter litt utover også.
Prisene viser en basisutgave som koster fra 17.500 euro. Så koster påbyggene fra 3.000 euro og oppover. Den dyreste versjonen, komplett, blir Camper-utgaven som ser ut til å være svært smart bygget opp. Den vil ende på 32.000 som offroader.
Men jeg kan ikke slippe tak i denne uten å spørre om du vet likheten med denne og en fersk NFT – kall det gjerne en bank for digitale investeringer.
Jo – begge gikk på snørra med sine opprinnelige firmanavn.
Nonce Finance var navnet på NFT’en – det var ingen som hadde advart dem om at Nonce var slang om seksualforbrytere, fortrinnsvis pedofile. Sist jeg så etter het selskapet fremdeles Nonce Finance, men med alt for mange dårlige slagord på internett.
Men denne bilen, som opprinnelig het eBussy var døpt om til Xbus da den ble offisielt lansert for kort tid siden.
Noen må har fortalt selskapet bak at Bussy i homofile kretser er kjælenavnet på den passive delen av herrelegemet som er i inngrep med den aktive delen av det andre legemet når typiske øvelser utføres.
Montero Lamar Hill, også kjent som Lil Nas X, var ekstremt tidlig ute med å kommentere navnet: – I can’t wait to get that ebussy, skrev han blant annet – hvorpå det hele selvfølgelig eksploderte viralt