Ny styreleder og ny adm. direktør i Team Verksted

Verkstedkjeden for tungbil, som eies av NSB gjennom datterselskapet Nettbuss AS, har fått NSBs konsernsjef Geir Isaksen som ny styreleder. Samtidig er Tomm O. Bråten (bildet) ansatt som ny administrerende direktør.

Publisert
Thomas SchiøtzNY STILLING: Thomas Schiøtz har vært administrerende direktør i Team Verksted siden 2014. Nå går han over i stillingen som driftsdirektør. Foto: Brede Høgseth Wardrum
Thomas Schiøtz
NY STILLING: Thomas Schiøtz har vært administrerende direktør i Team Verksted siden 2014. Nå går han over i stillingen som driftsdirektør. Foto: Brede Høgseth Wardrum

Tomm O. Bråten (60) kommer fra stillingen som administrerende direktør i statseide Mantena AS, som blant annet er underleverandør til NSB og spesialisert på vedlikehold av skinnegående materiell.

Han overtar nå som øverste administrative leder i Team Verksted etter Thomas Schiøtz (46).

Schiøtz, som har vært ansatt i siden selskapet ble opprettet i 2011 og fra 2014 som administrerende direktør i Team Verksted AS, går samtidig over i en nyopprettet stilling som driftsdirektør med ansvar for den operative driften av konsernet.

Omrokeringene skjer etter at tidligere styreleder i Team Verksted og sjef for Nettbuss i Norge, Arne Veggeland, på tampen av 2018 overtok ansvaret for Nettbuss i Sverige.

Han valgte da kort tid senere å fratre som styreleder i verkstedkjeden, og NSBs konsernsjef Geir Isaksen (64) overtok selv styreledervervet.

– Veksten som har skjedd fra Nettbuss bestemte seg for å starte en verkstedkjede for tungbil, til det konsernet Team Verksted er i dag, har vært ganske formidabel. Eierne ser nå et behov for å øke kapasiteten i ledelsen i den videre utviklingen av konsernet, sier Geir Isaksen til YrkesBil.

Da Team Verksted AS ble opprettet i 2011 overtok selskapet fem internverksteder fra Nettbuss. I dag teller kjeden 26 verksteder over hele Norge og omsatte i 2018 for rundt 600 millioner kroner på verksteddriften. Konsernet er inndelt i 11 aksjeselskaper.

Omsetningsveksten og økningen i antall verkstedpunkter har skjedd i stor grad gjennom oppkjøp av eksisterende frittstående verksteder, og noen nyetableringer.

Kjeden opererer helt frittstående fra Nettbuss sin virksomhet, og håndterer lastebiler, busser og tilhengerer av alle merker.

I 2017 kjøpte Team Verksted også opp den tradisjonsrike leverandøren av slitedeler til tungbil, LVD Lastvagnsdelar AS.

Powered by Labrador CMS