img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Fords varebil-fremtid
Droneteknologi spiller en viktig rolle, sammen med varebilen, også i Fords fremtidsvisjon om den moderne storbyen.

alt

Varebiler med integrerte droner for "last mile delivery" er ikke nytt, selv om det ikke har tatt av i det virkelige liv ennå. Blant annet har Mercedes-Benz brukt mye tid og penger på å vise frem sine dronevisjoner for fremtiden.

Nå kaster også Ford seg på dronebølgen. Selskapet mener de siste par kilometerne i transportetappen i fremtiden kan gjøres av droner. For eksempel opp til en leilighet i et høyhus eller andre steder som er utilgjengelige for varebilen.

– Vi ønsker å skape nye løsninger som sparer folk for tid, penger og frustrasjon. Vi vil gjøre byene enklere å komme seg rundt i, og bedre å leve i, sier toppsjef for utvikling og teknolog i Ford Motor Company, Ken Washington, i en presseuttalelse.

Mindre kø og mer tid
«Autolivery-konseptet» er utviklet av Fords egne utviklere i Shanghai. Målet er å løse transportutfordringene som ofte oppstår de siste par kilometerne av en leveranse. Konseptet ble presentert virtuelt på årets største messe for mobilindustrien, World Mobile Congress, i Barcelona denne uken.

Se video av dronebilen her (artikkelen fortsetter under bildet):

Den virtuelle opplevelsen viser hele prosessen fra du mangler en middagsingrediens via en rask og sømløs bestilling til levering med varebil og drone på terrassen.

Ny statistikk viser at bilsjåfører i Europas storbyer brukte opptil 90 timer i kø i løpet av 2016. «Autolivery»-konseptet sørger for at forbrukere ved hjelp av «smarte hjem-løsninger» både kan redusere køproblematikken og gi oss et lettere liv ved hjelp av innovative grep.

Ikke gjennomførbart nå
Spesielt de siste 15 meterne i en leveringsprosess, fra fortauskanten til døren, blir sett på som det mest utfordrende å automatisere. Med en stadig økende netthandel vil presset for å finne en løsning på denne utfordringen øke, tror Fords utviklingssjef.

– Selv om det vi ser i dag ikke er gjennomførbart akkurat nå, er «Autolivery» en indikasjon på forskning som kan gjøre livet bedre i en moderne og mer bærekraftig fremtidsby, sier Washington.

Selvkjørende om fem år
– Det handler om å gjøre livet i byen enklere. Muligheten for å utnytte selvkjørende biler og elbilteknologi med droner for varelevering kan gjøre livet bedre for alle, sier en av utviklerne bak konseptet, Euishik Bang.

I løpet av 2021 er Fords mål å ha en hel flåte med selvkjørende biler som effektivt kan frakte folk rundt i byen. Selskapet har også tro på at deling av transport for å komme seg rundt skal fortsette å vokse.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1793 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 204 LASTEBILER TIL SALGS