- Norgeshistoriens største godsundersøkelse
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Norgeshistoriens største godsundersøkelse
Onsdag og torsdag denne uken skal all godstransport på hele Vestlandet registreres. Målet er å kartlegge alt gods som blir fraktet inn og ut av landsdelen.

alt

Ifølge Statens vegvesen blir dette den største godsundersøkelsen i Norgeshistorien.

– Dette blir veldig spennende, uttaler prosjektleder Bjarte Børtveit i Statens vegvesen i en presseuttalelse.

230 mennesker er klare til å stoppe og intervjue sjåførene på alle tunge kjøretøy ved 21 geografiske punkter langs Vestlandet i de to døgnene undersøkelsen varer.

– Vi stopper tungtrafikken og intervjuer sjåførene. Dette gjør vi på alle fjellovergangene mellom øst og vest, på alle ferjene langs E39, på Fjordline og en del andre ferjer, og på veivesenets kontrollstasjoner, forteller Børtveit.

I tillegg blir det hentet inn statistikk og gjort intervju på de store godsterminalene og i havnene langs kysten fra Rogaland til Møre og Romsdal. Målet er at så godt som all godstransport i de fire Vestlandsfylkene skal kartlegges.

Godsundersøkelsen skal gi mer kunnskap i arbeidet med å nå målene i Nasjonal Transportplan om en mer effektiv og miljøvennlig godstransport. I tillegg er det et mål å få mer gods over fra vei til sjø og banetransport.

– Poenget er å få en oversikt over hvor transporten kommer fra, hvor den skal og hva slags gods som blir fraktet, samt hvor mye det er, utdyper Børtveit.

Veivesenet utførte en lignende undersøkelse i 2012, men da i mindre omgang.

– Når rapportene fra årets undersøkelse er ferdige kan vi sammenligne og se om det har skjedd endringer i godstransporten de senere årene.

Børtveit håper å se utviklingstrekk og kanskje identifisere rammevilkår, tiltak og endringer som har bidratt til endringer i godsstrømmene.

– Etterpå kan vi komme med forslag til tiltak og hva vi mener overføringspotensialet fra vei til sjø og bane er, sier prosjektlederen.

Statens vegvesen er oppdragsgiver for undersøkelsen sammen med fylkeskommunene Rogaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, mens Asplan Viak og IRIS har fårtt oppdraget med å lage en hovedrapport, samt delrapporter til de enkelte fylkene, i etterkant.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2138 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 238 LASTEBILER TIL SALGS