- Kollektiv off road
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img img img img
14 bilder i galleri
Kollektiv off road
Torsus er født i Ukraina, hovedkontoret er i Tsjekkia og målgruppen er først og fremst gruveselskaper og andre som skal ha folk utenfor allfarvei.

alt

Her har vi endelig en buss som kjører der ingen buss var ment å kjøre. 

Opprinnelig utviklet for en kunde som så etter muligheten til å erstatte mange SUVer som ble brukt til å frakte folk langt inn i et utbyggingsområde.

Fra de første skissene til den ferdige bussen sto der, tok det bare ett år. 

Den er bygget på et tøft MAN-chassis med en 6,9 liters sekser på 240 hk og 925 Nm. 4x4 selvfølgelig, via en 12-trinns MAN/ZF Tip-Matic.

Inntil 35 seter, pluss bagasje, kunne man få plass til på grunnkonstruksjonen, som har nesten 40 centimeter bakkeklaring og kjører på enorme off road dekk fra Michelin.

Akselavstanden er 420 centimeter og maks tillatt vekt er 13.500 kilo.

Designen er av typen som kunne gjort seg på Mad Max-type filmer. Kontrastfarger på nedre karosseri, masse sotede ruter, aggressive vinkler foran og bak og klart aksentuerte hjulåpninger gir beskjed om at dette betyr alvor.

Produsenten er ikke flau over å fortelle hva bussen heter heller, navnet er ganske iøynefallende rundt hele bilen.

Interiøret kan gis et komfortabelt coach-preg, med effektiv varme og AC, justerbare seter og selvfølgelig setebelter som nok vil kunne være nødvendig her. Det er ikke sikkert stålfjærene klarer å dempe alle ujevnhetene.

Utviklingsfirmaet heter Pulsar, og de måtte gå til Brussel for å få vedtatt en ny kjøretøykategori for denne bussen. Makan fantes ikke.

Nå forteller de om stor interesse fra en rekke forskjellige typer kunder. Campingbil-fraksjonen er selvfølgelig på plass også. 

Men under debuten på Hill head gruve-teknikk utstillingen som fant sted nær Buxton i sommer, sa Torsus-folket klart fra om at først må de i gang med skikkelig produksjon og distribusjon før de kan begynne å tenke på slike frivoliteter.

Dessuten venter de på endelig godkjenning fra Brussel.

Men hjemmesiden deres er klar og der kan du nå konfigurere din egen løsning.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2200 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 278 LASTEBILER TIL SALGS