- Scania endrer modellnavnet - etter reaksjon fra Daimler
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Scania endrer modellnavnet - etter reaksjon fra Daimler
Svenskene bytter plass på bokstaven S i modellbetegnelsen, for ikke å ligne for mye på navnet til Mercedes-Benz’ flaggskip i personbilmarkedet.

alt

Ja, du leste riktig. Fra nå av heter ikke Scanias toppversjon lenger S, etterfulgt av tallene for antall hestekrefter, for eksempel S 580, S 650 eller S 730.

Heretter skal Scanias flaggskipmodeller hete 580 S, 650 S og 730 S.

Likte ikke navnet
Bakgrunnen er at Daimler, som eier Mercedes-Benz, trolig ikke var helt fornøyd med måten Scania hadde navngitt sin toppmodell på.

Det var i forbindelse med lansering av PGR-serien i 2004 Scania begynte å navngi sine modeller med en bokstav per ulik modell, etterfulgt av tallet som indikerer motoreffekten. Oppskriften har tilsynelatende fungert problemfritt, inntil nå.

Bokstaven S har de imidlertid ikke brukt før de i 2016 døpte sin nye flaggskip-hytte med flatt gulv for S-serie.

Etter å ha tenkt på saken litt må tyskerne ha kommet frem til at de har førsteretten på å bruke bokstaven S på denne måten, slik de i mange år har gjort på Mercedes-Benz S-klasse.

Forstår frustrasjonen
Akkurat når Daimler reagerte og tak kontakt med lastebilfabrikken i Södertälje vites ikke, men nå, tre år etter lanseringen av Scania S-serie, opplyses det i en pressemelding at de to konsernene er kommet til enighet.

– Ved å foreta denne justeringen oppfyller vi en avtale vi har gjort med Daimler. Vi ønsker å beskytte våre merkenavn og forstår derfor hvorfor Daimler, med sine lange tradisjoner for S-klasse i personbilmarkedet, hadde en utfordring med å akseptere vårt navn på S-serie, uttaler Alexander Vlaskamp, Senior Vice President, Head of Scania Trucks.

Det understrekes at navneendringen kun gjelder Scania S-serie. Modellene L, P, G og R skal fortsatt ha bokstaven først, og antall hestekrefter deretter.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2193 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 275 LASTEBILER TIL SALGS