- Elsker elektrisk i Trondheim
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Elsker elektrisk i Trondheim
Ragn-Sells og Posten/Bring går sammen for å redusere trafikken og skape et renere bymiljø i Trondheim, under slagordet «Elskede by».

alt

«Elskede by» er et samarbeid på tvers av bransjer der målet er å redusere utslipp og antall kjøretøy. De samme kjøretøyene som frakter pakker inn i sentrum, tar med seg avfall ut.

Initiativet startet som Älskade stad i Stockholm i 2017, og har siden spredd seg til flere byer. Våren 2019 kom det til Malmö og Oslo, og nå står Trondheim for tur.

Det er gjenvinningsselskapet Ragn-Sells og Posten/Bring som går nye veier for distribusjon og innsamling av gods, avfall og materialer i Trondheim. Resultatet skal bli mindre utslipp, mindre støy, mindre trafikk og bedre omgivelser.

Mandag ble Elskede by i Trondheim åpnet av lederen i bystyrets miljø- og næringskomite, Jørn Arve Flått. I løpet av våren 2020 vil elsykler og elektriske varebiler prege bybildet i Trondheim sentrum.

Trønderhovedstaden er for øvrig ikke helt ukjent med elektriske kjøretøy, etter at 35 elbusser ble satt i drift i fjor.

- Trondheim har ambisjoner om å bli en ledende klima- og miljøby. For å klare det er vi avhengig av å ha næringslivet med på lag. Vi er derfor glad for at store aktører går for å redusere trafikken og bidra til at lufta i byen blir renere, sier ordfører i Trondheim Rita Ottervik i en pressemelding.

Etter noen måneders drift i Oslo har Elskede by redusert antall ruter for pakker i Oslo sentrum med fire. 18 fossildrevne biler skal være erstattet av andre kjøretøy. Målet er at CO2-utslippene fra disse transportene skal reduseres med 70 prosent innen 2023. Alt nå er reduksjonen på 50 prosent.

Elskede by vil ha en samlastingssentral på Nyhavna i Trondheim. Utover våren og sommeren 2020 vil Elskede by bli testet ut i sentrumsgatene.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2522 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 284 LASTEBILER TIL SALGS