- Vintertester nye Mercedes Citan
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
AVSLØRT: Disse bildene er tatt under Mercedes-Benz' "hemmelige" vintertesting av nye Citan i Nord-Sverige. Foto: S. Baldauf/SB-Medien
img img img img img img
6 bilder i galleri
Vintertester nye Mercedes Citan
SPIONBILDER: Nylig fikk vi spionbilder av nye Renault Kangoo. Her er den tyske tvillingsøsteren fotografert i full kamuflasjeuniform.

alt

I fjor høst ble det klart at Mercedes-Benz skal videreføre produksjonen av sin minste varebilmodell, og at den snart kommer i en ny versjon.

Frem til da hadde det lenge vært spekulert i at den tyske stjerneprodusenten ville la Citan lide samme skjebne som pickupen X-klasse. Sistnevnte har kun et par måneder igjen, før produksjonen stoppes for godt i mai.

Bakgrunnen for at X-klassen går ut er labert salg helt siden den ble lansert. Citan har heller ikke solgt spesielt bra, men åpenbart godt nok til å få leve videre.

I Norge ble det i 2019 registrert 201 Citan varebiler i Norge, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken, mens den beste konkurrenten – Volkswagen Caddy – ble registrert i 4.205 eksemplarer på grønne skilt.

Uansett: Nå kommer altså en ny Citan. Foreløpig vet vi ikke særlig mye om modellen, bortsett fra at den blir tilnærmet lik nye Renault Kangoo – som vi heller ikke vet veldig mye om ennå.

Spionbildene fra vintertesting i Nord-Sverige avslører heller ikke så mye, men de bekrefter at Mercedes-Benz følger utviklingen «hakk i hæl» på sin samarbeidspartner for denne modellen – Renault.

Mercedes-Benz har bekreftet at nye Citan – i motsetning til dagens modell – skal komme i en elversjon. Vår fotograf i Nord-Sverige opplyser at de observerte både varebil- og personbilversjoner av modellen under vintertestingen

Men da vi ved årsskiftet intervjuet Per Ragnar Johansen, direktør for Mercedes-Benz Nyttekjøretøy i Bertel O. Steen, gjorde han det klart at det ikke kommer noen eCitan i 2020.

– Nei, den ligger litt lenger frem i løypa, sa Johansen til YrkesBil.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1268 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 167 LASTEBILER TIL SALGS