- Ber om null-Maut for tomkjøring
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Ber om null-Maut for tomkjøring
Et tysk nettverk av logistikk-selskap ber om null-tariff når man kjører tomt på tyske motorveier.

alt

For å lette trykket på transportselskaper som har problemer nok med Corona, ber Logostics Central Germany om at myndighetene skal kutte motorveiavgiften når man kjører uten last.

For å avlaste belastningen i korona-tider krever Logistics Central Germany-nettverket en midlertidig avstengning av bompengene på tomme turer.

Det kan være vanskelig nok å få transport en vei – nå som mye av industrien er nede. Og enda vanskeligere å få returlast.

SAMLESAK: Korona-krise i yrkesbilnæringen

Mangelen på oppdrag har også ført til at prisen kan falle med mer enn 50 prosent.

For å gjøre det litt lettere for landeveistransporten, som allerede sliter sterkt, mener LCG at det ville være en målrettet hjelp – støtte for de mellomstore leverandørene av landeveistransport-tjenester – å kutte bompengene for tomkjøring.

LCG setter også tall på problemet. De sier at tomkjøring i dag utgjør 30 – 35 prosent av totaltrafikken. Fire ganger så mye som vanlig.

- Mange selskaper i transportbransjen har enorme problemer og trenger akutt støtte. Hvis vi ønsker å redde arbeidsplassene i disse selskapene er øyeblikkelig handling nødvendig.

- I tillegg vi støtte på tvers av sektorene. Vårt forslag om en midlertidig oppheving av lastebilavgiften med tomme biler gir vi industrien en relevant hjelp på en målrettet måte, sier Toralf Weisse, administrerende direktør i Logistics Central Germany.

Og han sier at for å unngå overdreven byråkrati og unødvendig tap av tid, skal fakturering av de tomme kilometerne i utgangspunktet refunderes selskapene etter registrering, med forbehold om en undersøkelse av transportdokumentene, de kommende månedene.

LGC representerer «klassiske» leverandører av logostikk- og logistikkrelaterte tjenester, men også eiendomsforvaltning og rekruttering. Regionale myndigheter er inne i bildet i tillegg til forskning og utdanning – blant annet åtte universiteter.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1320 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 186 LASTEBILER TIL SALGS