bilde
img img
2 bilder i galleri

Buss til sjøs

Ny attraksjon i Hamburgs enorme havneområde: En buss som er en båt. Eller er det en båt som er en buss?

Det er mye rart med dette kjøretøyet, men noe av det rareste er at den byr på Stopp-på-neste-knapper for passasjerene.

Ikke fordi det skal kjøre noen faste ruter med en mengde holdeplasser, men fordi det måtte til for at dette amfibiet skulle få tillatelse til å kjøre på landeveien.

Til tross for at krigsårenes Kübel-wagen, og de forskjellige Folkevognene med propell der bak ikke akkurat er ukjente fenomen, står det ikke et ord om amfibier i de tyske trafikkregler som praktiseres nå.

Og Fred Franken som driver dette fenomenet, og som hadde ideen og som også har konstruert det og fått det bygget, ville absolutt at det også skulle kunne få lov til å gå på land.

Hele vitsen er at med denne vil han kunne gi turistene en kombinert tur, både på vann og til lands.  Dessuten er det selvfølgelig en ekstra attraksjon å bli befraktet i det som foreløpig er Tysklands eneste sivile buss-størrelse amfibium.

Men det kan vel fort bli flere. Ideen har virkelig tatt av – i løpet av de første to månedene har Franken fraktet mer enn 6000 begeistrede turister. Ikke bare turister forresten, havnevante Hamburgere har også stått i kø for den nye opplevelsen.

Kjøretøyet er egentlig en Man lastebil, men med et helt eget-konstruert skrog og bussaktig karosseri over. De elementene fikk han bygget i Ungarn. Men kjøretøyet kan man finne sammen med alle de andre bilene, til regelmessig vedlikehold på det autoriserte MAN-verkstedet i Moorfelt.


img img
2 bilder i galleri