bilde

Boreal velger Scania

Boreal Buss AS har valgt Scania som leverandør av bussmateriell til anbudet med Agder Kollektivtrafikk AS.

Kontrakten Boreal Buss AS har inngått med Agder Kollektivtrafikk AS om drift av busstjenester i Kristiansandsområdet omfatter kommunene Kristiansand, Lillesand, Birkenes, Søgne, Songdalen og Vennesla, med rundt 140 busser.

Totalt har Scania mottatt ordre fra Boreal på 230 busser i år og har 170 busser i drift hos Boreal, opplyser Norsk Scania i en pressemelding.

– Vi er veldig glade for at Boreal har vist oss tillit og valgt Scania som leverandør. Dette er Norsk Scania AS største bussordre, gjennom tidene, noe vi er stolte av. Leveransen gjelder ikke bare bussmateriell, men også vårt reparasjon- og vedlikeholdsprogram, Fleet Care, sier Scanias avdelingsleder på buss, Olav Dårflot.

Bussmateriellet som skal leveres er:

  • Scania CityWide LE Surburban hybrid
  • Scania CityWide LE Surburban
  • Scania Higer A30

Bussene leveres i forskjellige lengder, akselkonfigurasjoner og utstyrt etter kundens og oppdragsgiver behov på de forskjellige rutene. Samtlige busser skal være levert innen 28. juni 2018, og skal være i drift fra 1. juli 2018.

– Dette er en milepel for Scanias miljøsatsing. Bussene skal i tillegg til å benytte ordinær autodiesel, kunne benytte Biodiesel. 70 av bussene leveres med Scanias hybridløsning, som gjør dette til Scanias største enkeltleveranse av hybridløsning, sier administrerende direktør i Scania, Frode Neteland, og tilføyer;

– Vi ser frem til oppstart og vil gjøre vårt ytterste for at busskundene skal få en positiv opplevelse ved å reise kollektivt.