bilde

84 Iveco-busser til Nettbuss

Nettbuss AS har undertegnet en avtale med Iveco Bus om leveranse av 84 kjøretøy.

Anbudet har oppstart i Nordhordland 16. august 2018. 

Mesteparten av ordren gjelder modellen Crossway, som er tilgjengelig i forskjellige versjoner.

Åtte enheter er Crossway NF på 10,8 meter med Tector 7 motor på 320 hk og ZF Ecolife automatgirkasse. Den største delen, 51 enheter, utgjøres av Crossway NF på 12,1 meter med samme drivlinje. Begge disse variantene har normalhøyt gulv.

I tillegg skal det leveres 22 treakslede Crossway LE laventrebusser på 14,5 meter med den større Cursor 9-motoren på 360 hk. Også denne varianten har ZF Ecolife. Versjonen ble lansert i Kortrijk tidligere i år.

De siste tre enhetene er Iveco Daily 60C18 Line minibusser i utførelsen Mussa & Graziano. Dette er 6,1-tonnere med fire-sylindret 3,0-liters F1C-motor på 180 hk. Disse kjøretøyene har åtte-trinns ZF Hi-Matic automatgirkasser som gir en absolutt kjøreglede.

– Vi er selvsagt både glade og stolte over denne ordren som er Iveco Bus sin aller største i Norge i 2017, og det er svært tilfredsstillende at vi har et modellprogram som gjør oss til totalleverandør i Nettbuss sitt anbud i Nordhordland, sier Dagfinn Heitmann, områdesjef for Iveco Bus i Norge, Sverige og Finland.

– Vi har fokus på å gjøre rasjonelle valg når det gjelder kjøp av busser, sier Hans Petter Sundberg, teknisk direktør i Nettbuss AS.

– Vi opplever at Iveco tilbyr en fornuftig pris i kombinasjon med en kvalitet vi er fornøyd med. Dessuten er det en fordel for oss at Iveco har et så bredt utvalg at det kan dekke alle våre behov. I tillegg er det en stor fordel for sjåførene bare å ha ett bussmerke å forholde seg til.