bilde

Volvos hittil største bussordre i Norge

Kollektivoperatøren Tide Buss AS har bestilt 303 busser fra Volvo. Dette er produsentens hittil største ordre i Norge.

Det er i forbindelse med at Tide Buss har vunnet anbudet om busstrafikken i Tromsø og Bergen Vest at operatøren har lagt inn kjempebestillingen.

Av de 303 bussene er det 290 eksemplarer av intercitybussen 8900, ti langrutebusser av typen 9700 og tre minibusser basert på Renault Master. Samtlige skal settes i trafikk sommeren 2019, opplyser selskapene i en pressemelding.

8900-modellene skal leveres med laventregulv og normalgulv, i både toakslede og treakslede versjoner. De er utstyrt med «geofence-systemet» Zone Management, som ved hjelp av GPS kan bestemme bussenes makshastighet innenfor bestemte soner.

Bussene selges med en servicekontrakt der Volvo tar hånd om alt vedlikehold av kjøretøyene for en fast månedlig kostnad.

– Vi er veldig glade for det gode samarbeidet vi har med Tide Buss og den tilliten vi nå får i forbindelse med denne ordren, uttaler Svenn-Åge Løkken, markedssjef for Volvo Buss i Norge.

– Volvo tilbyr konkurransekraftige produkter og service, samtidig som de gir oss den forutsigbarheten slike langsiktige kontrakter krever, uttaler Roger Harkestad, konsernsjef i Tide Buss.

Dette er imidlertid ikke første prestisjekontrakten mellom Volvo og Tide Buss.

Høsten 2017 kjøpte operatøren 25 elbusser av typen 9700 Electric for kjøring i Trondheim med start i august 2019.

Det var på daværende tidspunkt den største bestillingen av elbusser Volvo hadde mottatt.

Totalt skal Tide i 2019 få levert 600 splitter nye busser i forbindelse med oppstart av ny virksomhet i Tromsø, Trondheim og Bergen. Utover de 328 fra Volvo skal de øvrige bussene leveres fra produsentene MAN, Scania, Iveco, Van Hool og Heuliez.