bilde

Mercedes-topp går til MAN

Odd Romundstad (53) forlater Mercedes-Benz og Setra for å bli ny salgsdirektør for buss i MAN Truck & Bus Norge AS.

Som YrkesBil meldte 28. september har Bertel O. Steen ansatt Jon Øivind Rist som salgsdirektør for busser fra Mercedes-Benz og Setra. 

Nå er det altså offentliggjort hvor forgjengeren, Odd Romundstad, har begynt. 

- Jeg ser frem til å videreføre det gode arbeidet som Svein Brakstad og bussavdelingen har gjort i mange år. Med mange spennende nyheter på gang ser jeg frem mot å jobbe med kunnskapsrike medarbeidere i hele Norge i et arbeidsmiljø med fokus på nyttekjøretøy, sier Romundstad.

LES OGSÅ: MAN omorganiserer - skal rendyrke norsk salgsledelse

Romundstad har vært salgsdirektør for buss i Mercedes-Benz Norge, hos importøren Bertel O. Steen, fra 2008. Tidligere har han jobbet både for Norgesbuss og i VY.

53-åringen etterfølger Svein Brakstad, etter en innarbeidingsperiode. Brakstad går av med pensjon ved årsskifte.

Mercedes-Benz leverte flest bybusser i Norge i 2019, med 198 enheter og en markedsandel på 18,1 prosent, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV). MAN var en god nummer to med 186 busser og 17 prosent markedsandel. 

I kategorien langrutebusser kapret Mercedes-Benz fjerdeplassen med 103 busser og 10,4 prosent markedsandel, og Setra femteplassen med 87 busser og 8,7 prosent markedsandel. MAN endte på sjetteplass i denne kategorien i 2019, med 57 enheter og 5,7 prosent markedsandel. 

I kategorien turistbusser sikret MAN andreplassen med 39 busserog 18,4 prosent markedsandel, mot Setra på tredje med 27 enheter og 12,7 prosent markedsandel. Her endte Mercedes-Benz på sjetteplass med ni busser og 4,2 prosent markedsandel. Det ble levert én Neoplan (MAN) i 2019. 

Odd Romundstad tiltrådde stillingen 1. oktober i år.