Scania SmartOpen er en ny funksjon som kommer med det nye digitale dashbordet. Ved å slå synkront på samme sted på begge dørene låser bilen seg opp hvis nøkkelen er glemt inne i bilen, skriver Norsk Scania i en pressemelding.

Scania med lurt låsesystem

Scania hevder de er første lastebilprodusent som nå kan vise frem et «unikt system som gjør det mulig å låse opp bilen uten nøkkel».

**OPPDATERT 2. APRIL: I fall du ikke har gjort det ennå, sjekk rett over her datoen denne artikkelen er publisert, så forstår du forhåpentlig tegninga**

Det er angivelig det nye Smart Dash som åpner nye muligheter. 

«Det nye dashbordet som Scania viste frem høsten 2023 har ikke bare to nye og innovative skjermer som er den første og mest i øyenfallende forskjellen for sjåføren. Under dashbordet ligger det betydelig større datakraft i forhold til foregående generasjoner lastebiler. Nå kommer Scania Smart Open som en forlengelse av dette», skriver Norsk Scania i en pressemelding publisert i dag 2. påskedag.

Dette skal åpne for en ny funksjon som Scania påstår de har jobbet med i en årrekke. Den nye funksjonen hevdes også å være «like enkel som den er genial».

Det skal visstnok slås med presisjon for at låsen på førersiden skal åpne.

Problem

Mange lastebilsjåfører har opplevd at nøkkelen ligger igjen i bilen og at dørene låser seg. Nå kan den utfordringen være løst, mener Scania.

«Med Scania Smart Open ligger det en sensor i hver dørplate på lastebilen. For å åpne bilen er det kun muskelkraft sammen med god koordinasjon som trengs.

Det må være to personer for å kunne låse opp døren. Begge personer må slå helt synkront, på samme sted på dørplata og med lik kraft på hver sin side av bilen. Gjør man dette åpner låsen på førerdøren seg » heter det i pressemeldingen.

Langt prosjekt

Den første Scaniaen som angivelig har blitt utstyrt med dette nye systemet skal være en av Norsk Scanias demobiler som ble brukt under Scania Winter. «Erfaringene så langt har vært svært gode», hevder importøren.

På Scania-fabrikken skal de ha hatt et ønske om å kunne tilby denne løsningen i mange år. De påstår ønsket i sin tid stammet fra norske kunder, og fabrikken hevder de har lagt ned mye krefter i å finne en god løsning.

«Det er også mulig å ettermontere systemet på eldre Scania lastebiler. Da er forutsetningen at det er en fungerende fjernkontroll til bilen», skriver Norsk Scania.

For øvrig får vi en viss følelse av den svensk blinklystesten i denne sammenhengen. 

Du husker den om verksmesteren som ba svensken stille seg bak bilen og si fra om blinklyset virket eller ikke.

– Nå setter jeg på blinklyset. Virker det? sa verksmesteren. 

Svensken svarte:

– Funkar, funkar inte, funkar, funkar inte, funkar.

Powered by Labrador CMS