- If satser tyngre på tungbil
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
If satser tyngre på tungbil
If spisser organisasjonen mot markedet for skadetakst på tunge kjøretøy. Bogdan Lis (59) er ansatt som leder for forsikringsselskapets tungbilsatsning.

alt

– Vi har sett over tid at vi ønsker å spisse organisasjonen mot tunge kjøretøy. Vi har satset på tungbil tidligere også, men det blir tydeligere når vi får en egen leder for forretningsområdet med totalansvar både for taksering og avtaler, sier Vidar Brustad til YrkesBil. Han er leder av ettermarkedsseksjonen for motor i If.

Omorganisering
Brustad forklarer at forsikringsselskapet har foretatt en omorganisering med tanke på å rendyrke en dedikert avdeling for tunge kjøretøy.

– I dag har vi seks storbiltakstmenn i Norge. De jobber kun med taksering av skader på tunge kjøretøy, som lastebiler, busser, anleggsmaskiner, gravemaskiner og traktorer. Takstmennene har vært spredt på to avdelinger som også jobber med personbiler og lette kjøretøy. Nå vil vi altså samle alt relatert til taksering av tungbil under en felles ledelse, sier han.

Egentlig ble den nye tungbilavdelingen startet opp fra 1. januar, men så kom koronakrisen. Da ble det utfordrende å finne rett person til den nyopprettede stillingen som leder av tungbil-teamet.  

– Vi søkte etter folk før koronaen traff Norge, men da fant vi ikke den rette kandidaten. En av våre ansatte fra en annen avdeling fikk dermed tungbilansvaret midlertidig. Da Norge åpnet opp litt igjen på vårparten dukket Bogdan Lis opp som en meget interessant kandidat, sier Brustad.

If har i dag en stor portefølje med tunge kjøretøy i Norge, blant annet gjennom storavtaler med Norges Lastebileier-Forbund (NLF) og Maskinentreprenørenes Forbund (MEF).

– Disse avtalene betyr mye for oss i If. En viktig jobb for den nye lederen blir å ivareta avtaler med disse organisasjonene og de store avtalene vi har med for eksempel Norsk Scania, Bertel O. Steen og de andre store innen tungbil og arbeidsmaskiner, i tillegg til å lede de seks teknikerne, forteller Brustad.

Bred tungbilerfaring
Ettermarkedssjefen er trygg på at han nå har fått tak i rett person til den nye lederjobben.

– Bogdan Lis har en utrolig kompetanse fra bilbransjen, og et godt nettverk. Han er en veldig dyktig person som jeg gleder meg til å få på laget, sier Brustad.

Bogdan Lis kommer fra stillingen som bruktbilsjef, eller Top Used Manager, i MAN Truck & Bus Norge, der han har jobbet i nesten fem år. Før det har han blant annet en fortid fra biloppretting hos Bertel O. Steen – inkludert tungbil.

– Den gang gjorde vi blant annet ofte opprettingsjobber for Svene Maskiner, som hadde mange tunge anleggsbiler. Jeg har også vært lastebileier i drøye fire år, med egen anleggsbil, og kjørt brøyting for Oslo kommune. Noe gravemaskinkjøring har det også blitt, forteller Lis til YrkesBil.

Nå syntes han det kunne være interessant å prøve noe nytt.

– Stillingen så spennende ut, og jeg vet at If har en sterk posisjon i markedet. De har scoret topp i undersøkelser både hos kunder og verksteder i flere år. Jeg opplever at de er opptatt av kvalitet og rask skadebehandling, og det er sammenfallende med hva jeg tenker er riktig også. Min kunnskap og kompetanse fra tungbilbransjen bør passe godt i den nye jobben, så jeg gleder meg til å starte men er samtidig ydmyk til oppgaven, sier Bogdan Lis.

Tiltredelse skjer i starten av oktober.

SATSER TYNGRE: Vidar Brustad, leder av ettermarkedsseksjonen for motor i If.

pic

logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1349 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 142 LASTEBILER TIL SALGS