- El-hydrogen truck – for troende
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
El-hydrogen truck – for troende
Etter en 8-seters SUV tidligere i år, med 1.100 kilometers rekkevidde, presenterer amerikanske Triton oss nå for en batterielektrisk truck, med hydrogenfyrt rekkeviddeforlenger.

alt

Da Triton – et selskap som sier de driver mest med energi-oppbevaring og solceller og mener at det er nanoteknologien som gjør en forskjell – lanserte sin Model H tidligere i år var spesifikasjonene så oppsiktsvekkende at vi var sikre på at de ville gi gjenklang i industrien.

Batterier på 200 kWh og en motor for hvert hjul på til sammen 1.500 hestekrefter skulle dra denne luksuriøse åtte-seteren mer enn 1.100 kilometer.

Batteriet «hyper-lades» på to timer.

Akselavstand på 330 centimeter, lengde på 569 centimeter og et ganske solid utslag på badevekten: 2.400 kilo!

Siden har ingen hørt om den før Triton nå viste en batterielektrisk trekkvogn som de sier godt kan dra 100 tonn.

Egentlig er det ingen annen beskrivelse enn det som ble gitt i en ganske underholdende video. Der den sensasjonelle presentasjonen ble overvåket av cirka åtte herrer som fikk se en US-standard Klasse 8 bil, uten semi, kjøre rundt på en dårlig parkeringsplass mens noen festfakler fyrte av.

(saken fortsetter)

Det eneste vi så av tekniske installasjoner var et glimt inn i et chassis der motor var fjernet, men vi fikk en slags beskrivelse.

Her har vi en batterielektrisk truck med en liten brenselcelle som leverer strøm til batteriene og gir en rekkevidde på nesten 500 kilometer.

Og det var det….. nei forresten:

Himanshu Patel, grunnlegger og sjef, sa: «Alle sa at dette kunne ikke gjøres. Eller at det ville ta fem år og koste hundre million dollars. Vi gjorde det på 35 dager. Det forteller litt om hva slags lag dette er».

Dette må man virkelig tro på, for å kunne tro på. Jeg holder ikke akkurat pusten mens jeg venter på neste kapittel.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1435 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 99 LASTEBILER TIL SALGS