- Startskuddet for BYD
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Startskuddet for BYD
Første modell ut fra de lette kjøretøysegmentene til kinesiske BYD på det norske markedet blir elvarebilen T3. De første bilene er nå i landet.

alt

Det vil si, vi hilste jo på T3 i Norge allerede i sommer, da BYD-importøren hadde lansering av merket på Aker Brygge. Det var riktig nok en personbilversjon av T3 de hadde utstilt den gangen, sammen med SUVen Tang.

– Vi satte skilt på de første T3 varebilene denne uken, forteller Espen Kristoffersen til YrkesBil.

Han er kommersiell direktør for New Energy Vehicles i RSA, og ansvarlig for blant annet BYD og Maxus.

Fra før er BYD mest kjent i Norge for sine elektriske busser.  

Hurtiglading
T3 har et varerom på 3,5 m3 og kaster seg dermed størrelsesmessig inn i konkurranse mot elvarebiler som Nissan e-NV200 (4,2 m3) og Renault Kangoo Z.E (4 m3). Nyttelasten til T3 er oppgitt til 645 kilo.

BYD-importøren RSA mener rekkevidden på 265 kilometer (WLTP blandet kjøring), eller inntil 310 km (WLTP bysyklus), er et av de største fortrinnene til T3 (50,3 kWt).

Til sammenligning skal Kangoo Z.E. (33 kWt) klare 230 kilometer (WLTP blandet kjøring) og inntil 310 kilometer (WLTP bysyklus), mens e-NV200 (40 kWt) skal klare 200 kilometer (WLTP blandet kjøring) og inntil 301 kilometer (WLTP bysyklus).

Med blant annet topphengslede bakdører topphengslet bakdør og skyvedører på begge sider av bilen, skal det være mulig for eksempel for en håndverker å håndtere materialer inn og ut av bilen.

Batteriet på 50,3 kWt kan lades fra 30 til 80 prosent på 30 minutter med DC-hurtiglader (CCS).

– Markedet for elektriske varebiler er i stor vekst, og vi har stor tro på at dette er en el-varebil som møter den økende etterspørselen etter rene, nullutslippsvarebiler, sier salgssjef i BYD, Simen Wøien Christensen. 

Får redusert støtte
Med et stadig voksende forhandlernett vil BYD levere biler over hele landet. BYD-modellene skal selges gjennom både RSA sin egen forhandlerkjede RSA BIL, og en rekke andre forhandlere og forhandlergrupperinger.

– Vi har biler tilgjengelig for rask levering, fastslår Christensen.

BYD tilbyr 8 års batterigaranti og prisen starter på 324.900 kroner.

Som YrkesBil skrev tidligere i uken, er BYD T3 en av elvarebilene som nå får mindre i Enova-støtte når den nye støtteordningen trer i kraft fra mandag 23. november.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1436 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 99 LASTEBILER TIL SALGS