- Åpner for godkjenning av samfunnskritiske kjøretøy
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Åpner for godkjenning av samfunnskritiske kjøretøy
Statens vegvesen har besluttet å åpne for godkjenning av samfunnskritiske kjøretøy på Risløkka og Mysen trafikkstasjoner.

alt

I forbindelse med nedstengingen av Oslo-området på grunn av det muterte koronaviruset, ble trafikkstasjonene i området stengt fra mandag 25. januar.

Det er ikke mulig å få gjennomført teoriprøver, hallkontroller eller kjøretøy- og førerkorttjenester i skranken. Det vil heller ikke være oppkjøringer ved disse lokasjonene.

Foreløpig er det snakk om trafikkstasjonen i Mysen, Drøbak og på Risløkka i Oslo i tillegg til oppkjøringstilbudet i Moss som er berørt. Personer som bor i disse områdene kan heller ikke benytte seg av tjenester ved andre trafikkstasjoner.

Som YrkesBil skrev mandag ba Bilimportørenes Landsforening (BIL) om at Statens vegvesen kunne gjøre unntak for registrering av yrkesbiler.

Mandag kveld besluttet Statens vegvesen å åpne for godkjenning av samfunnskritiske kjøretøy på Risløkka og Mysen trafikkstasjoner.

Det er i den forbindelse øremerket konkrete kontaktpunkter internt hos veivesenet beregnet for bransjen.

– Dette altså for å gjøre oss lettere tilgjengelige og kunne være til hjelp ved spørsmål i en krevende tid, skriver veivesenet i en e-post til BIL.

Tilbudet på Risløkka trafikkstasjon er aktivt og tilgjengelig fra og med tirsdag 26. januar. Tilbudet på Mysen trafikkstasjon vil gjøres aktivt fra uke fem, nærmere bestemt mandag 1. februar.

Tilbudet på Drøbak trafikkstasjon vil holdes stengt inntil videre, i det stasjonen vanligvis ikke håndterer tunge kjøretøy. Veivesenet vurderer imidlertid fortløpende hvorvidt tilbudet fra uke fem og videre skal eller kan utvides. 

I Moss er det ikke tilbud om kjøretøygodkjenning.

Tore Lillemork, teknisk direktør i BIL, forteller til YrkesBil at han og foreningens medlemmer er tilfreds med løsningen:

– Vi berømmer Statens vegvesen for den positive responsen om åpning av trafikkstasjoner for godkjenning av samfunnskritiske kjøretøy. Nyttekjøretøy, som typisk mange av må enkeltregistreres ved trafikkstasjon, er samfunnskritiske, sier Lillemork. 


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1439 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 136 LASTEBILER TIL SALGS