FØRSTE: Roadhawk Winter-navnet er kjent fra dekk til lette kjøretøy, men ifølge produsenten er dette første vinterdekk til lastebiler med Firestone-merket på dekksiden.

Firestone med nye «ekstreme» vinterdekk

Roadhawk Winter heter den nye dekkserien som skal takle nordiske vinterveier.

«Nye ekstreme vinterdekk fra Firestone», heter det i pressemeldingen fra importøren Gjerde & Byhring AS. 

Nøyaktig hva som er «ekstremt» utdypes ikke, men det understrekes at den nye Roadhawk Winter-serien fra Bridgestone-eide Firestone er laget for vinterbruk på nordiske vinterveier. 

Og som vi vet kan dette i noen tilfeller by på ganske ekstreme, krevende føreforhold - selv om snø, is og slaps kanskje er det siste du vil tenke på akkurat nå i juli. 

Kjent mønster

Dekkmønsteret i den nye serien er forresten godt kjent av mange transportører i Norge, da disse tidligere gikk under navnene M788 og W990 på Bridgestones dekkserie. 

Men nå er både gummien og dekkstammen forandret til den nye Firestone-serien, som er utviklet ved Bridgestones utviklingssenter i Roma. 

Ifølge importøren skal endringene og forbedringene gi både bedre slitasjestyrke og levetid, samtidig som dekkene har mindre rullemotstand enn tidligere. Det siste betyr redusert forbruk av drivstoff.

Dekkene er nå selvsagt også tilpasset EUs strenge krav til lastebildekk R117.04. 

Roadhawk Winter-navnet er kjent fra dekk til lette kjøretøy, men ifølge produsenten er dette første vinterdekk til lastebiler med Firestone-merket på dekksiden.

- De nye vinterdekkene til lastebiler fra Firestone vil være være god “value for money”, mener importøren Gjerde & Byhring AS, her representert ved Bjørne Byhring.

Kommer i god tid før vintersesongen

Importøren opplyser at dekkene produseres i Europa, og lover at de kommer til lager i Norge i god tid før vintersesongen starter. 

Prismessig skal dekkene konkurrere i medium prissegmentet. 

Foreløpig har den nye serien kommet i følgende fire dimensjoner:

Front og Hengerdekk:

385/65R22.5 og 385/55R22.5

Drivdekk:

315/70R22.5 og 315/80R22.5

Powered by Labrador CMS