Vil lære hvordan selvkjørende biler kan gjøre nytte for seg

I samarbeid med en av de raskest voksende havnene i Storbritannia har Ford gjennomført et testprosjekt med en simulert selvkjørende bil. Målet er å lære mer om hvordan denne teknologien vil eller kan være nyttig på store arbeidsplasser.

Initiativet er en del av Fords Self-Driving Research Programme som er utviklet for å få bedrifter til å se hvordan selvkjørende biler kan bedre deres arbeidshverdag.

Mens den første delen av prosjektet fokuserte på potensialet som førerløse biler kan ha for varelevering på døren, er målet med testprosjektet i samarbeid med eierne av den store havna, DP World London Gateways, å se hvordan mennesker som får leveranser fra en selvkjørende bil, reagerer.

Hovedmålet med hele pilotprogrammet er å vise nye muligheter for bruk av selvkjørende biler – og spesielt hvordan eksisterende arbeidsoperasjoner kan fungere sammen med disse.

Ford har i samarbeid med Argo AI testet selvkjørende teknologi i store byer i hele USA. Selskapet planlegger å investere rundt 7 milliarder dollar i selvkjørende biler over en tiårsperiode frem til 2025.

Ansatte som jobbet i selskapets resepsjonsbygning lastet inn pakker i låste rom bak i den “førerløse” bilen og på faste tider kjørte bilen de 3,5 kilometerne til selskapets hovedresepsjon - hvor varene ble tatt ut. Til vanlig bruker selskapet mye tid på dette, men ikke nok tid til at det hadde vært lønnsomt med en egen fulltidsansatt sjåfør.

5 milliarder av dette skal investeres fra 2021 og fremover, som et ledd i deres mobilitetsinitiativ.

Containerhavnen, som ligger 40 kilometer utenfor sentrum av London, bruker allerede en rekke automatiserte teknologier i sin drift.

For testprosjektet spesialutviklet Ford en 2T Transit til å se ut som en førerløs bil, blant annet med en sjåfør utkledd som et bilsete.

Hele prosessen ble tett fulgt av forskerteamet, som også gjennomførte intervjuer med de som deltok i forsøket. De konkluderte med at de ansatte ble fort vant til den «førerløse» bilen og hele rutineprosessen rundt frakt av pakkene.

Powered by Labrador CMS