Mitsubishi D:5
Mitsubishi D:5

Mitsubishi jobber med ny kassevogn

Tokyo (YrkesBil) Mitsubishi planlegger en helt ny kassevogn. Og den blir ikke som alle andre varebiler. Adm. direktør Bernt G. Jessen i Mitsubishi Norge er temmelig sikker på at Mitsubishi kommer med en helt nye kassevogn med firehjulstrekk og dieselmotor.

Publisert

Mitsubishi er kommet langt i sitt arbeid med en ny, moderne kassevogn. I følge adm. direktør Bernt G. Jessen i Mitsubishi Norge, øves det er stort presse fra alle importører i Europa og USA om at fabrikken skal gå videre med idébilen D5 slik at det blir en kassevogn og en stor flerbruksbil.

- På alle møter her i Japan mellom importører og fabrikkens folk, ble det snakket om varevogn, stor flerbruksbil og D5, sier Jessen. Jeg tror dermed bilen har en fair sjanse. Og fra Norges side presser vi på for at bilen skal komme - gjerne så fort som mulig.

Dagen etter åpningen av Tokyo Motorshow har Jessen gjort en eksklusiv avtale om en gåtur i sentrum av Tokyo med en av de sentrale presidentene i Mitsubishi Motors. Jessen bygger på de relasjoner tidligere Mitsubishi-direktør, Gunnar Eik bygget opp i Japan, og er den eneste som en lørdag ettermiddag får til en slik uformell spasertur i Tokyo.

- Der skal jeg benytte hvert ledige sekund til å snakke kassevogn, varevogn og stor flerbruksbil – gjerne alt-i-ett, sier Jessen. Jeg tror en bil som D5 kan bli svært interessant. Den er utviklet med firehjulstrekk og er 4,73 meter lang. Bilen har et enormt lastevolum, men den er ikke like mye ”rugbrød” som mange andre kassevogner, sier Jessen.

Bilen vil eventuelt bli produsert i Japan eller i Thailand.

Powered by Labrador CMS