FORTSETTER: Transportselskapet fortsetter driften under samme navn, men med nye eiere.
FORTSETTER: Transportselskapet fortsetter driften under samme navn, men med nye eiere.

Sørum Transport AS får nye eiere

I over 40 år har Harry Nilsen bygget opp Sørum Transport AS til et av de største transportselskapene i Norge, med gode resultater i mange år. Nå selger han livsverket.

– Jeg kjenner på kroppen at tiden er nå inne for å gi stafettpinnen videre, sier Harry Nilsen i en pressemelding.

Det er selskapet JSO Invest AS, som eies 50 prosent av Jenjo Holding AS v/Jens Stian Johansen og 50 prosent av SO Vetrhus AS v/Svein Ove Vetrhus, som er nye eiere av Sørum Transport AS.

JSO Invest AS har kjøpt 100 prosent av aksjene i selskapet

Blant de største

Sørum Transport AS endte i fjor på en 17. plass på YrkesBils oversikt over de 500 største selskapene innen godstransport på vei målt i omsetning, basert på regnskapstallene fra 2021.

Selskapet er en ledende bulktransportør i Norge, og eier samtidig 100 prosent av aksjene i Sørum Transport AB og Malmquist Transport AS.

Samlet har selskapene cirka 100 egne vogntog og cirka 150 ansatte, med en samlet omsetning på cirka 330.000.000 kroner i 2022.

Skal fortsatt bidra

Selskapet har hovedkontor på Kløfta samt verkstedvirksomhet på Ausen/Frogner i gamle Sørum Kommune.

Harry Nilsen og hans familie har vært eiere frem til overtakelsen, og skal fortsatt aktivt bidra videre i Sørum Transport AS.

– Dette bidrar til å sikre at jeg som daglig leder får muligheten ta del i både eiernes og ikke minst alle ansattes unike kompetanse som har gjort Sørum Transport AS til det selskapet det i dag er, uttaler Jens Stian Johansen, som er ny daglig leder i Sørum Transport.

– Vi er både stolte og ydmyke ovenfor oppgaven med å drive en så veletablert bedrift videre. Sammen med våre ansatte, kunder og samarbeidsparter skal vi også fremover sikre en solid arbeidsplass som våre kunder finner fordelaktige, legger han til.

Trygge hender

Harry Nilsen er sikker på at livsverket hans nå er overlatt i trygge hender:

– Jeg har kjent Jens Stian Johansen siden har var en ung gutt som var med faren sin deres bulkbiler, og har alltid sett på han som en med transport i blodet og god kjennskap til bulkbransjen. Når Jens Stian fikk med seg Svein Ove Vetrhus på lag var jeg ikke lengre i tvil, sier Nilsen.

Han sier han er sikker på at de bringer Sørum Transport styrket inn i framtiden, og til det beste for selskapets kunder, samarbeidspartnere og ansatte.

– Samlet har de nye eierne en kompetanse som jeg tror blir viktig fremover for å sikre konkurransedyktige logistikkløsninger i et stadig mer krevende og internasjonalisert marked, sier Harry Nilsen.

Fortsatt Sørum Transport AS

Sørum Transport AS er et merkenavn og fortsetter under samme navn, med hovedkontor på Kløfta. Videre skal selskapet fortsatt satse på bulk, landbruk og miljøtransport som sin hoved profesjon.

– Dette har vært viktige elementer å diskutere i den videre strategien som er lagt for selskapet, og som det for øvrig var stor enighet om i prosessen vedørende overtakelsen, forklarer Harry Nilsen og Jens Stian Johansen.

Powered by Labrador CMS