Nissan på IAA
Nissan på IAA
Nissan på IAA
Nissan på IAA
Nissan på IAA
Nissan på IAA
Nissan på IAA
Nissan på IAA
Nissan på IAA
Nissan på IAA
Nissan på IAA
Nissan på IAA

Nissans el-offensiv

Nissan brukte IAA i Hannover til å slå fast at det er ingen som banker dem når det gjelder strøm.

Publisert

Riktignok var både Peugeot og Citroën på plass med sine egne elektriske varebiler, Renault også. Iveco har en stor, og VW kunne ikke riktig si når el-versjonen av Caddy ville komme.

Men hos Nissan fant vi både en nesten helt klar e-NV200, klare planer om en e-NT400 Cabstar og en installasjon som viste hvordan moderne batteriteknologi kunne brukes på en helt ny måte.

Den elektriske NV200 skal bygges i Barcelona, derfra skal den faktisk distribueres globalt. Produksjonen skal starte i løpet av 2013, og den bruker selvfølgelig i stor grad Leaf-teknologi.

Hideto Murakami, Nissans sjef for Lette kommersielle kjørtøy, var meget optimistisk med hensyn til den nye modellens muligheter:

«Den vil åpne helt nye forretningsmuligheter, både for oss og våre kunder» sa han, og pekte spesielt på muligheten til å hurtiglade bilen til 80 prosent kapasitet på bare 30 minutter.

En Leaf-utstyrt e-NT400 Cabstar ligger nok litt lenger frem i tid, men den tredje konseptbilen på standen vakte stor oppmerksomhet. Det var også en elektrisk Cabstar, men her ble ikke elmotoren, matet av avanserte Li-ion batterier brukt til drift, men til å drive bilens fryseanlegg.

Spesialbygget for transport av kjølevarer, men med et fullstendig lydløst aggregat, i motsetning til et som drives av en dieselmotor som derfor går kontinuerlig – det må da kunne kalles et VIRKELIG fremskritt.

Vi ble jo selvfølgelig også minnet på at NV200 taxi snart skal i tjeneste i New York, og også at den er aktuell for London.

Hadde jeg vært Nissan hadde jeg ligget lavt med akkurat det siste – jeg er ikke sikker på at alle vil syns dette blir en glitrende erstatning for Londons forholdsvis klassiske drosjer.

Powered by Labrador CMS