Rekord-leveranse på Volvo-busser

Volvo har nå levert de første 135 av i alt 178 nye busser bestilt av Veolia Transport Sør AS.



Publisert

Det blir mange grønne Volvo-busser i Rogaland

Tung leveranse

Veolia Transport Sør AS vant anbudet på all kollektivtrafikk i Sør-Rogaland sist år. For å utføre transportoppdragene ble det bestilt 178 nye busser fra Volvo.

I tråd med planen er nå 135 busser levert og de resterende vil bli satt i drift i løpet av våren. Dette er den hittil største enkeltordren av busser for Volvo Norge AS.

Bussene er produsert i Volvos fabrikker i Borås og Säffle i Sverige, og Wroclaw i Polen. De er av typen laventré på 12 og 14,5 meters lengde, toakslede 12-meters lavgulvsbusser samt leddbusser på 18 meter.

Volvos forhandler Rieber Thorsen Buss og Last AS tar hånd om all service og vedlikehold av bussene. De har etablert rutinene for dette arbeidet, som vil bli utført ved forhandlerens anlegg i Stavanger, Sandnes og Egersund.

Redusert miljøpåvirkning

Volvo benytter katalytisk eksosrensing, som gjør at motorene klarer dagens tøffe utslippskrav i henhold til Euro 4-normen. Samtidlig innebærer teknikkvalget at drivstofforbruket senkes, noe som igjen betyr lavere utslipp av CO2.

I løpet av våren leveres også 35 gassbusser med utslippsnivåer som ligger under Euro 5-kravet. Det trer først i kraft høsten 2009.

Sjåfør-oppfølging

Veolia og Volvo samarbeider videre om et prosjekt hvor etterutdanning og oppfølging av sjåførene skal gi ytterligere optimalisert drivstofforbruk med dertil lavere miljøpåvirkning.

Målet med prosjektet er å oppnå en reduksjon av driftskostnader, minimalisere skader og ikke minst skape en myk og defensiv kjørestil, til glede for publikum.

Powered by Labrador CMS