Viking Gruppen arrangerte nylig for første gang en fagdag for kunder og andre forbindelser. Det ble en dag som ga mersmak for både gjester og arrangerer. Spesielt imponerte Sæter Auto med sin demo av tungbilberging.

Viking: Vellykket fagdag på Fornebu ga mersmak

Tungbilberging imponerte

– Det var første gang vi arrangerte en slik fagdag, men alt tyder på at dette er noe vi gjerne kan gjenta. Tilbakemeldingene fra gjestene våre har vært svært positive – og de fleste kommer gjerne også på fremtidige arrangementer av denne typen, sier Lars Andreas Goksøyr, konsernsjef i Viking Gruppen, til Yrkesbil etter Vikings fagdag på Fornebu en av de siste dagene i mai.

– Vi ønsket å vise kunder, samarbeidspartnere og leverandører hva Viking i dag står for, og kom da til at en fagdag med praktiske demonstrasjoner kunne være en god anledning til å samle kunder og andre forbindelser for å skape forståelse for bergernes hverdag – og samtidig vise hvordan vi jobber. Det siste inkluderer ikke bare den fysiske bergingsjobben, men også i høy grad hvordan vi jobber med bærekraft på vårt arbeidsområde, sier Goksøyr videre.

Tungbilberging vakte særlig interesse på Vikings fagdag.

Skapte interesse

– Hva er din oppsummering i etterkant?

– Det var artig å møte kundene i en litt annen setting enn bare ved møtebordet. Så er jeg svært fornøyd med alle de gode tilbakemeldingene vi har fått. Her var det mange kunder og andre gjester som gjerne vil delta også på senere fagdager.

Ingen tvil om at vi klarte å skape den interessen vi ønsket rundt produktene våre, fastslår han.

Konsernsjef Lars Andreas Goksøyr: – Veldig fornøyd med mange gode tilbakemeldinger.

El-utrykningsbiler

Arrangementet på Fornebu hadde Scandic Hotel som base, og både i og utenfor hotellet var det praktiske demonstrasjoner av hva Viking er og står for. Ansvarlige for arrangementet var Vikings salgs- og markedsavdeling, med god hjelp av Viking Oslo for lette kjøretøy, og Sæter Auto – Viking Oslos tungbilavdeling – for lastebilberging.

Fagdag-deltakerne kunne også ta i øyesyn Vikings elektriske Volvo og Skoda utrykningsbiler, som benyttes på lettere oppdrag, og som er en del av plussiden i Vikings miljøregnskap.

Mange var nysgjerrige på hva Viking Kontroll kan tilby.

Viking Kontroll

Viking Kontroll – som ble etablert i 2018 – hadde egen stand på fagdagen. Dette er en nøytral aktør for vurdering av kjøretøy her i landet, både for privatmarked og for bedrifter. Utvalget av tjenester omfatter blant annet EU-kontroll og EU-etterkontroll, eierskiftekontroll, garantiutløpskontroll og sikkerhetskontroll for veteranbil. Viking Kontroll har hatt god vekst siden etableringen, og er nå å finne på flere lokasjoner rundt om i landet.

Anders Bjørneby i Sæter Auto kunne fortelle om en imponerende stall av tungbergere og spesialutstyr.

Positive tilbakemeldinger

Også Kjell Rese, daglig leder i Viking Kontroll, er fornøyd etter fagdagen:

– Ja, jeg synes dette var veldig bra. For oss var dette første gang vi var med på et slikt arrangement, og vi ser jo i ettertid at vi kanskje ved fremtidige anledninger kan gjøre enda mer ut av det.

Vi har fått mange positive tilbakemeldinger, og ser at dette var en fin måte å møte folk på for å vise hva vi driver med, sier han til Yrkesbil.

– Dette var første gang, men det blir ikke den siste, sier salgs- og markedsdirektør Sjur Jensen Bay til Yrkesbil.

Veldig godt fornøyde

Over 60 gjester deltok på Vikings fagdag på Fornebu – kunder, samarbeidspartnere og leverandører. Rundt 30 Viking-ansatte var i sving for å lose arrangementet vellykket i havn.

– Dette var første gang vi arrangerte en slik stor fagdag, men det bli rikke siste gang, fastslår en fornøyd salgs- og markedsdirektør, Sjur Jensen Bay, overfor Yrkesbil.

– Vi er veldig godt fornøyde med dagen, og ikke minst alle positive tilbakemeldinger fra gjester som gjerne vil komme også neste gang, sier han.

– Scandic på Fornebu ble valgt fordi det er en beliggenhet som passer de fleste bra, samtidig som det ligger tett på deler av bransjen, legger han til.

Gjestene på fagdagen fikk også et lite innblikk i Vikings virksomhet med berging av personbiler.

Tungbildemo imponerte

– Noe som trakk spesiell interesse på fagdagen?

– Ja, det er ingen tvil om at tungbildemonstrasjonen trakk mye oppmerksomhet, også fra gjester som egentlig kom mest for andre sider av driften vår. Men vi så dette tydelig også i tilbakemeldingene, der tungbil ble spesielt nevnt i forbindelse med både den kompetansen bergerne viste, og det avanserte utstyret som ble brukt, sier Sjur Jensen Bay.

– Vi er positivt overrasket over interessen og et fremmøte over forventningene. Dette var et hyggelig resultat av vårt forsøk på å skape noe nytt og engasjerende for mange, noe tilbakemeldingene klart tyder på at vi lyktes med, slutter han.

Tungbilbergingen Sæter Auto-teamet demonstrerte under fagdagen var spennende nok til å holde på gjestenes udelte oppmerksomhet fra start til avsluttet jobb. Scenariet var en lastebil med kapell som var veltet og lå på på siden. Det var ikke rart at folk ble litt fascinert av måten de kompetente tungbergerne løste oppgaven på – fra løftet begynte og til havaristen ble satt fjærlett ned på egne hjul igjen.

Powered by Labrador CMS