Bring investerer i grønn teknologi

Bring, som er en del av Posten-konsernet, investerer fem millioner i det svenske cleantech firmaet Inzile. Selskapet utvikler elektriske kjøretøy skreddersydd for lokal distribusjon.

Publisert

Inzile AB har utviklet en elektrisk utslippsfri lastebil, PRO4, i lettbil-klassen beregnet for lokal transport. Målgruppen er transportselskaper som ønsker å eliminere utslippene på den siste milen, samt kommuner og park- og hageselskaper.

For Bring er investeringen i Inzile både forretningsmessig og strategisk. Elektriske kjøretøy er et nisjemarked i bilindustrien, som forventes å vokse raskt.

Posten og Bring har et bærekraftmål om kun å bruke fornybare energikilder i kjøretøy og bygg fra 2025. Utslippsfrie lette lastebiler fra Inzile vil gi tilgang til ny teknologi og flere typer elektriske kjøretøy.

– Vi har i første omgang bestilt fem biler fra Inzile til vår svenske virksomhet. Kjøretøyene er skreddersydd for lokaldistribusjon og hjemlevering, sier Elisabeth Gjølme, kommunikasjonsdirektør i Posten Norge.

– Reduksjon av klimautslipp i byer er et viktig tema som både bedrifter, myndigheter og selvfølgelig innbyggerne er opptatt av. Vi står overfor et paradigmeskift der transportbehovene øker, samtidig som utslippene i byene må reduseres.

– Ny forbrukeradferd med økt e-handel sammen med politisk bestemte miljørestriksjoner er to trender som driver interessen for elektriske kjøretøy, sier Ragnar Åhgren, administrerende direktør i Inzile.

Inzile gjennomfører nå en offentlig nyemisjon på ca. SEK 45,1 millioner i forbindelse med notering på Nasdaq First North i juni.

Powered by Labrador CMS