Forlater Scania - blir toppsjef for Mercedes-Benz Trucks

Svenske Karin Rådström går fra jobben som øverste ansvarlige for salg og markedsføring i Scania, til å bli toppsjef for Mercedes-Benz Trucks. Hun blir også medlem i styret for Daimler Truck AG.

Publisert
Stefan Buchner
AVTROPPENDE: Dagens sjef for Mercedes-Benz Trucks, Stefan Buchner, gir seg etter 30 år i Daimler. Foto: Brede Høgseth Wardrum

Det er ingen overraskelse at Mercedes-Benz Truck skulle ansette ny toppsjef.

Nåværende sjef, tyske Stefan Buchner, meldte for en tid tilbake at han etter 30 år som ansatt i konsernet - hvorav mange år i ledende posisjoner - ønsker å tre over i pensjonistenes rekker i 2020.

Nå er det altså kjent at det blir svenske Karin Rådström som overtar styringen hos den tyske lastebilprodusenten.

Hun er utdannet ved Royal Institute of Technology i Stockholm, med en mastergrad i industriell ledelse.

Rådström er allerede et kjent navn i nyttekjøretøybransjen. Etter at hun i 2004 startet i Scania som trainee, har hun klatret oppover i systemet. Hun ledet i en periode Scanias bussdivisjon. I dag innehar hun tittelen Responsible for Sales and Marketing, en rolle hun har hatt siden i fjor, og hun er i tillegg medlem av styret.

Det er også Rådström som startet opp Scanias divisjon for tilkoblede kjøretøy.

- Vi er veldig fornøyd med å kunne ta imot Karin Rådström i vårt globale lederteam. Hun har betydelig internasjonal erfaring fra nyttekjøretøybransjen og en dokumentert evne til å skape kundefokuserte salgsorganisasjoner og merkevareopplevelser, sier Martin Daum i en pressemelding. Han er styreleder i Daimler Truck AG, og styremedlem i Daimler AG.

Powered by Labrador CMS