Tilbyr treningsapparater og el-sykler for yrkessjåfører

Det nye vegserviceanlegget på Grenstøl utenfor Tvedestrand inneholder blant annet en energistasjon, tretti døgnhvileplasser, treningsapparater for yrkessjåfører, hundeluftegård, el-sykler og blomstereng.

Publisert

DØGNHVILEPLASSER: 30 oppstillingsplasser for tunge kjøretøy på døgnhvileplassen, og tre egne plasser for busser.

Denne uken åpnet dørene hos Shell Tvedestrand langs nye E18 i Agder.

Vegserviceanlegget er også kjent som Aktiv Rast, et initiativ fra Tvedestrand kommune som hevder dette er Norges første «aktive rasteplass».

Målet er å skape et attraktivt stoppested der folkehelse står sentralt.

– Tanken bak Aktiv Rast er at det skal øke aktivitetsnivået, redusere stillesitting og bidra til økt trivsel for reisende under oppholdet, sier ordfører i Tvedestrand Kommune, Marianne Lanaas.

Et eget område er satt av til lastebiler, hvor to kjøretøy kan fylle samtidig. I tillegg er det tretti oppstillingsplasser for tunge kjøretøy på døgnhvileplassen, og tre egne plasser for busser. Det er også satt av egne plasser til bobiler.

Det er sjåførrom, og det kommer utvendige treningsapparater spesielt tilpasset for yrkessjåførene. «På sikt planlegges det utleie av elsykler på stasjonen, som vil gjøre det enklere for yrkessjåførene å ta seg en tur til Tvedestrand sentrum for eksempel», heter det i pressemeldingen.

Vegserviceanlegget på Grenstøl skal også vise frem lokal kultur, og noe av det mest synlige som kommer er en racerbåt i toppen av en fire meter høy stolpe. Dette er for å markere Tvedestrand som båtracingbyen fremfor noen, hvor det har blitt kjørt båtrace i over 100 år.

Tvedestrand er også kjent som bokbyen, og på vegserviceanlegget kan du finne en to meter høy bok, som også inneholder turistinformasjon om byen.

I tillegg blir det satt opp treningsapparater, det er hundeluftegård og en liten park er anlagt for de besøkende.

16 ladepunkter er også på plass i samarbeid med Recharge, og dette skal etter planen fordobles før sommeren 2021.

I tillegg blir det sådd en blomstereng på 5.000 kvadratmeter på området, samt 32 trær, 135 busker, 3.500 stauder og 400 løk er satt ned, noe som vil gi over 4.000 planter til våren. Som om ikke det er nok er det et insekthotell på veggen ved vaskehallen.

Underlaget på kjørearealene, med unntak av døgnhvileplassene, har såkalt permeabelt underlag, som gjør at vannet renner gjennom overflaten og ned i underlaget.

Powered by Labrador CMS