- Flere markedsplasser for korona-rammede transportbedrifter
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
SNUR SEG RASKT: Kim Finkenhagen (t.v.), IT- og utviklingssjef i Cognia Technology, og Grant Larsen, konsernsjef i Cognia.
Flere markedsplasser for korona-rammede transportbedrifter
Volmax-eieren Cognia lanserer en hurtigutviklet digital løsning for formidling av ledig personell til transport- og anleggsbransjen

alt

Det er selskapet Cognia Technology, en del av Cognia-konsernet, som har lansert tjenesten «Linx sjåførformidling». Fra før har de lansert tjenesten Linx, som YrkesBil tidligere har omtalt. 

Gjennom «Linx sjåførformidling» er tanken å tilgjengeliggjøre ledige sjåfører og maskinoperatører for bedrifter som har akutte behov for å levere varer og tjenester i en verden som står foran betydelig utfordringer.

– Målet er at flest mulig sjåfører og maskinoperatører som har lyst/mulighet til å gjøre en innsats registrerer seg på portal.linx.no. Transportører og entreprenører kan enkelt søke seg frem til aktuelle kandidater tilpasset bedriftens spesifikke behov og ta direkte kontakt forteller Grant Larsen, konsernsjef i Cognia.

SAMLESAK: Korona-krise i yrkesbilnæringen

– Med denne løsningen kan vi som selskap bidra til at samfunnet i minst mulig grad stopper opp på grunn av mangel på sjåfører og operatører, legger han til. 

Fra før har også Norges Lastebileier-Forbund lansert en ny markedsplass for sjåfører og transportbedrifter i forbindelse med koronakrisen. 

Korona-epidemien har gitt ett betydelig antall selskaper store utfordringer med å skape inntekter som en konsekvens av at markedet de opererer i er redusert eller forsvunnet helt.

– Vi ser en imponerende dugnadsånd på mange områder for å støtte bedrifter og privatpersoner i en krevende periode. Samtidig opplever vi at andre virksomheter mangler personell på grunn av økte oppdragsmengder, eller fordi det er sykdomsrelatert frafall blant de ansatte, fortsetter Larsen. 

Transport er definert som et samfunnskritisk område slik at det bli distribuert mat, medisiner og annet utstyr til den norske befolkningen som er kritisk i en tid som denne.

– Dessverre er det en del transportoppdrag som også blir redusert fordi AS Norge reduserer aktiviteten betydelig. Dette skaper et behov for å etablere en effektiv dialog mellom sjåfører som er tilgjengelig for transportoppdrag og de transportbedrifter som har behov for økt sjåførkapasitet, påpeker Cognia-sjefen. 

Selskapet har vært raskt ute med å omdisponere programmeringsressursene i konsernet for å lage en effektiv formidlingsplattform hvor ledige sjåfører, maskinoperatører, transportører, bussoperatører og entreprenører kan finne hverandre raskt. 

Kim Finkenhagen, IT- og utviklingssjef i Cognia Technology, forteller at ved å snu seg raskt med dagens ressurser har de klart å utvikle en nettbasert plattform som kopler tilgjengelig personell innenfor transport og anlegg opp mot bedrifter som mangler personell til sine biler og maskiner.

– Vi må heller ikke glemme at det også i anleggsbransjen er det akutt behov for operatører. Tjenesten er selvfølgelig helt gratis både for sjåfører og bedrifter, sier Finkenhagen og presiserer at dialogen foregår utelukkende mellom mulig arbeidsgiver og sjåfør/operatør.


pic

pic

logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2053 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 228 LASTEBILER TIL SALGS