- Fra bybuss til avansert ambulanse
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img img img
5 bilder i galleri
Fra bybuss til avansert ambulanse
Krise skaper kreativitet, sies det. Daimler tok munnhellet på ordet og konverterte en Mercedes-Benz Citaro bybuss til en spesialambulanse med høy kapasitet.

alt

Bussen ble konvertert av et team på 12 ansatte fra bussproduksjon i Neu-Ulm i løpet av kun 15 arbeidsdager. Nå er den spesialinnredet for transport av COVID-19 pasienter.

Det er Daimler Busses og det Tyske Røde Kors for akuttmedisinske tjenester i distriktet Heidenheim-Ulm står bak dette felles prosjektet. 

Ambulansebussen er utstyrt med fire intensivsenger noe som gjør den til største den intensivbehandlingsambulansen i Tyskland. Bussen kan raskt og effektivt transportere pasienter mellom de ulike sykehusene og skal primært benyttes av Tyske Røde Kors akuttmedisinske tjenester i Heidenheim-Ulm.

De var også ansvarlige for leveringen av profesjonelt medisinsk utstyr, samt sørget for at konverteringen fra en vanlig bybuss til en spesialisert ambulanse ble korrekt fullført.

Det var helt essensielt at de strenge retningslinjene som gjelder i forbindelse med COVID-19 behandling ble fulgt til punkt og prikke.

Fellesprosjektet støttes av Universitetssykehuset i Ulm som også er ansvarlige for å bemanne ambulansen med spesialisert medisinsk personell. Det er til enhver tid to intensivleger, tre para-medisinerer samt to ambulanseansvarlige som overvåker pasientene ombord i ambulansebussen.

Bussjåføren har ingen kontakt med pasientene. Førerplassen er helt separert fra pasientrommet med en vegg og har et separat ventilasjonssystem. Med disse tiltakene sikrer man at ikke sjåføren utsettes for noen smitterisiko.

Den konverterte bussen ble opprinnelig bygget i 2019, og da som en bybuss med 45 seter og en ståplass kapasitet på 40 personer.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1221 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 179 LASTEBILER TIL SALGS