bilde
img img img
3 bilder i galleri

Ny busshverdag i nord

Kvalitet og miljø skal, sammen med pris, ha blitt vektet høyt i anbudene fra Troms Fylkestrafikk. Nå er 14 nye Volvo 9700 HD satt i drift.

Denne uken overtar Tide Buss kontraktene for både Tromsø og Midt-Troms, inkludert busslinje 100 som går mellom Tromsø og Narvik.

Om lag 120.000 årlige reisende får nå glede av nye busser som ble satt i drift 1. august.

– Det at Troms Fylkestrafikk i sine tildelingskriterier ikke bare fokuserte på pris, men også la betydelig vekt på kvalitet og miljø har utfordret oss til å velge topp moderne busser, utstyrt på et høyt kvalitetsnivå og med det nyeste innen miljøteknologi, sier teknisk direktør i Tide Buss Jan-Helge Sandvåg i en presseuttalelse.

De 14 nye regionbussene av typen Volvo 9700 HD skal kjøres på biodrivstoff, noe som ifølge Tide vil gi 50 prosent lavere utslipp av partikler og 80 prosent lavere utslipp av NOx.

Håper på passasjerøkning
Fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo (Sp) i Troms fylkeskommune håper de oppgraderte bussene vil bidra til at flere velger å benytte seg av busstilbudet mellom de to byene.  

Blant tilleggsutstyret som kundene kan finne er USB ladepunkt ved hvert sete, regulerbare seter, ekstra lyd- og støydemping, toalett og kaffemaskin om bord, samt panoramatak og videoovervåket bagasjerom.

Morten Olsen er blant de første sjåførene som fikk en prøvetur, og han er meget fornøyd med sin nye arbeidsplass.

– Dette er en flott buss med masse godt tilleggsutstyr og god kjørekomfort. Nå hadde jeg ingen problemer med å komme meg opp de drøyeste bakkene, og om vinteren vil automatiske kjettinger bidra til å gjøre arbeidshverdagen bedre, sier Olsen.

Praktiske løsninger
Volvo Norge, som leverer bussene, var også med på prøveturen.

– Her har vi forsøkt å kombinere gode funksjonelle løsninger med at de skal være enkle å ta i bruk, forteller Frode Myhre, salgssjef i Volvo Buss Norge i det han demonstrerer en elektrisk rullestolløsning og et sykkelstativ som kan festes på.

Linje 100 er en meget viktig transportåre for mange reisende i Troms med over 10.000 passasjerer hver måned på strekningen mellom Tromsø og Narvik. Det er 8 avganger i hver retning på linjen. Hver buss har kapasitet på 59 passasjerer.


img img img
3 bilder i galleri