Punktum for MAN-korrupsjon

Nåværende sjef for Volvo personbil, Håkan Samuelsson, har hatt en gammel korrupsjonssak hengende over seg etter at han sluttet som toppsjef hos MAN i 2009.

Publisert

BETALING. OG BETALING: Omtrent samtidig med at Samuelsson sluttet som toppsjef i MAN i 2009, gikk konsernet med på å betale 150 millioner euro for å avslutte en sak om påstått korrupsjonspraksis i årene 2002 til 2009.

Det var en av de større korrupsjonssakene i Tyskland. Hele 59 MAN-kontorer og 7 private hjem ble raidet av politiet i forbindelse med forundersøkelsene.

Les mer på DENNE linken.

Men det ble, viste det seg, ikke slutt med det. I fjor startet en rettsinstans i München igjen en undersøkelse rettet mot den tidligere sjefen.

En tidligere sjef for MANs revisorer hadde nemlig fortalt myndighetene at han, allerede i 2006, hadde informert Håkan Samuelsson om at det var «en mulig korrupt praksis» på gang i forbindelse med en avtale i Slovenia.

Nå er endelig den saken også avsluttet. Ved at Samuelsson betaler 500.000 euro til veldedige formål lukker den tyske retten bøkene.

- Helst hadde jeg tatt rettssaken, sa Håkan Samuelsson, men det er ikke forenlig med min nåværende rolle i Volvo. Dessuten har jeg lyst til å tenke tilbake på Tyskland med forholdsvis gode minner.

Powered by Labrador CMS