- Scania lanserer ny V8-generasjon
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img
3 bilder i galleri
Scania lanserer ny V8-generasjon
Den nye motorgenerasjonen omfatter tre effektnivåer, 520, 580 og 650 hestekrefter.

alt

Helt siden Scania introduserte sin første V8 i lastebil for nesten 50 år siden, har denne motorvarianten vært en favoritt blant mange av deres kunder.

I dag er Scania-merkevaren så sterkt knyttet til V8 at produsenten ikke tør å gi slipp på den. Mens de fleste konkurrentene «for lengst» har kuttet ut V8 velger ingeniørene i Södertälje heller å videreforedle og forbedre den populære motorkonstruksjonen.

Tetter gapet
I den nye V8-generasjonen troner fortsatt 730-versjonen på toppen av motorhierarkiet, mens en helt ny variant med 650 hester skal tette gapet mellom 580-hesteren og toppmodellen.

Samtlige av de fire «åtterne» er rettet mot brukere som virkelig har behov i form av styrke, robusthet og produktivitet. Scania skryter blant annet av redusert vekt, økt tilgjengelighet og redusert forbruk i de nye V8-motorene.

– I skiftet mot smartere transport, er kjøretøykombinasjoner med høyere totalvekt en viktig faktor. Det er også årsaken til trenden vi ser med økende etterspørsel etter kraftigere lastebilmotorer, sier Alexander Vlaskamp, Senior Vice President, Sales & Marketing i Scania i en pressemelding.

Samme motorblokk
Den nye motorgenerasjonen er basert på samme motorblokk og grunnkonfigurasjon som den forrige, men der stopper likhetene. 

Den mest betydningsfulle av endringene er at eksosmanifolden går separat til turboladeren. Turboen direktemates fra hver av sylinder-rekkene, et system som kalles Rotated Twin Scroll FGT turbo.

Takket være at tre av motorene (730-versjonen er unntaket, mer om det under) kun benytter SCR (Selective Catalytic Reduction) etterbehandling av avgasser, kan V8-motorene nå benytte turbolader med fast geometri som er både kraftigere og lettere enn en variabel turbolader. Turboladeren er nå montert direkte på blokka, mellom sylinderrekkene, som gir et jevnt og vibrasjonssikkert arbeidsmiljø.

– Forbedringer i den nye V8 generasjonen handler om alt fra nye komponenter til turbolader og optimalisering av slikt som valg av materialer for lagerbaner og annet finpuss sier Roger Olsson, Chief Engineer på Scanias V8ere.

Blanding i 730
Når det gjelder motoren som troner på toppen av Scanias motorutvalg, 730en, med et dreiemoment på 3500 Nm, har Scania valgt å blande ny teknologi med løsninger som stammer av forrige generasjon.

Det har for eksempel samme nyutviklede etterbehandlingssystem som de tre andre V8-motorene, men beholder sin variable turbo og systemet med både EGR og SCR. Videre er den også utstyrt, som sine søsken, med den frakoplingsbare vannpumpen men beholder det samme innsprøytningssystemet som før, så vel som noen av de andre forblir hjelpesystemer uendret.

– Vi har valgt denne strategien basert på de ulike utfordringene en så kraftig motor må håndtere. Den arbeider under svært forskjellige omstendigheter, og må ofte håndtere vogntogvekt på 60 tonn eller mer, og kanskje uten retur-last, sier Roger Olsson.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1280 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 158 LASTEBILER TIL SALGS