- Mer elektrisk til Posten
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Mer elektrisk til Posten
Posten/Bring er pioner når det gjelder bruk av elektriske varebiler i stor skala. Nå har konsernet over 1.000 elektriske kjøretøyer i bruk i 43 byer og tettsteder. De nyeste er fire Volkswagen e-Crafter som skal kjøre ut pakker.

alt

Posten/Bring har som mål at konsernet kun skal ha kjøretøyer med null utslipp. I dag har de Norges største elbilflåte – og sannsynligvis  blant de største i verden.

Mer enn 1.000 elektriske kjøretøyer teller flåten, som fra denne uken også inkluderer fire nye e-Craftere som skal brukes for utkjøring av pakker i Oslo-området. Dette er de første utgavene av nye e-Crafter som Volkswagen Nyttekjøretøy leverer ut i Norge.

De fire varebilene erstatter dieselbiler.

LES OGSÅ: Stor oversikt: Rush av elektriske varebiler

100 kilometer
I Oslo-regionen er utkjøring av pakker delt i 22 kjøreruter. Det kjøres daglig ut rundt 2.000 pakker. De fire nye e-Crafterne vil få en sentral funksjon i distribusjonsnettet.

Selv om produsenten snakker om at bilene har en rekkevidde på 173 kilometer (NEDC) – har tester i Oslo vist at Posten ikke kan regne med større rekkevidde enn 100 kilometer til deres bruk. 

Testene er gjort på vinterføre, med bruk av varmepumpe og med det kjøremønster en bil har når den skal bringe ut gods. Det er Volkswagen Nyttekjøretøy-importøren, Harald A. Møller AS, som selv kjørte en «uhøytidelig» test med maksvekt for å teste bilen på vinterføre.

Og 100 kilometer holder godt til det bilene skal brukes til, ifølge Posten.

En fordel for Posten er at bilen kan lades til 80 prosent på 45 minutter. Bilene vil derfor bli brukt på flere skift i døgnet for både innkjøring og utkjøring av akker og gods.

PRØVEKJØRT: e-Crafter klar for å innta byene

Vil teste ny teknologi
Posten har som kjent en klar plan om å skifte ut storparten av dagens bilpark med nullutslippsbiler. Innen 2025 skal alle konsernets kjøretøyer ha null utslipp.

Ledelsen opplyser at de merker at kundene setter krav til miljø, og en av de mest kresne kundene er Ikea som setter klare ønsker om at varelevering skal skje mest mulig miljøvennlig.

Posten er da også villig til å teste ny teknologi, og de neste bilene de mottar er elektriske varebiler av merket Maxus, produsert i Kina.

Representanter for Posten har nylig også besøkt Tesla i USA, for å lære mer om deres elektriske lastebiler.

LES OGSÅ: Dette skal e-Crafter koste

E-POST: Disse Posten-sjåførene får kjøre de første e-Crafterne i Norge. Foto: Knut Moberg d.e.

pic

logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1450 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 108 LASTEBILER TIL SALGS