- Rådstrøm har det travelt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Rådstrøm har det travelt
Karin Rådstrøm heter den nye sjefen for Mercedes-Benz Trucks og styremedlem i Daimler Trucks AG. Hun er den andre svensken i en ledende posisjon hos den tyske bilgiganten.

alt

Ola Källenius (51) har vært styreformann i konsernet i halvannet år nå, og hele sitt yrkesaktive liv har han tilbragt hos Daimler.

Karin Rådstrøm (41) har hatt en liknende karriere, men hos Scania.

Fra et masterstudium i internasjonalt management gikk Källenius rett til talentutviklingsprogrammet i Stuttgart i 1993. I 2004 gikk Rådstrøm rett fra den kongelige tekniske høyskolen med en Master of Engineering til en trainee-stilling hos Scania.

Der viste hun seg å bli stadig mer sentral og i mars i fjor ble hun Executive Vice President, Head of Sales & Marketing for Scania Gruppen.

Muligens hadde hun det alt for travelt, og så at det ville ta for lang tid å nå Scania-toppen, for i april i år kom det en melding fra Daimler Truck AG om at Karin Rådstrøm, med virkning fra 1. mai 2021, var utnevnt til Vorstands-medlem i Daimler Truck AG, med ansvar for Mercedes-Benz lastebiler.

Hun skulle etterfølge Stefan Buchner som etter mer enn 30 år i selskapet ville gå i pensjon.

Selvfølgelig sluttet hun umiddelbart i Scania, og det er ikke uvanlig at medarbeidere på det nivået får ett års moratorium når de går over i tilsvarende stilling hos konkurrenter.

Men sannsynligvis har Rådstrøm fremdeles hatt veldig dårlig tid – et år karantene er lenge - og noen har snakket sammen, for nå kom det en melding fra Daimler om at Karin Rådstrøm overtar ledelsen av Mercedes-Benz Lkw fra 1. februar.

Ingen forklaring på hvorfor og hvordan det hele er fremskyndet med et helt kvartal, men det er sannsynlig at både Daimler og Rådstrøm er svært fornøyd.

Vi regner med at noe av det første hun gjør er å besøke den helt ferske, nyopprettede, lastebilavdelingen på Lørenskog hos hennes eldste private importør.

Hun skjønner i hvert fall språket.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1435 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 99 LASTEBILER TIL SALGS