- Multikunstner med tradisjoner
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img img img
5 bilder i galleri
Multikunstner med tradisjoner
RENDERINGER: Neste år lanserer Volkswagen sin nye ID.Buzz. Her blir det retro og hitec i skjønn forening.

alt

Det begynner å bli ganske mange år siden Volkswagen ymtet om å gjenskape den legendariske folkevognbussen.

Første gang jeg så den var vel som Microbus på Detroit-utstillingen i 2001, og allerede året etter bekreftet Volkswagen at den skulle bygges

Så var det stille i mange år før den dukket opp som elbil med betegnelse ID.Buzz basert på den fleksible MEB-plattformen i 2017 – også da i Detroit.

Nå er det offisielt at bilen skal realiseres neste år, og det er investert tungt i VW Nytte-fabrikken i Hannover som skal stå for produksjonen. 

Volkswagen har vist bilen som både åtteseters minibuss og som varebil – førstnevnte med avanserte selvkjøringsmuligheter og elementer som etter hvert har funnet veien til diverse modeller fra de ulike merkene under VW-paraplyen.

Den fleksible plattformen tillater drift på to eller fire hjul, og den vil sikkert også komme med muligheter for dem som ønsker en kompakt campingbil under tilnavnet California.

Med to motorer og firehjulsdrift kan minibussen få en effekt på rundt 300 hestekrefter og en rekkevidde på 400-500 kilometer. Basisversjonen med bakhjulsdrift får rundt 200 hk.

VW Nyttekjøretøy har også ansvaret for å utvikle autonome egenskaper for VW gruppen, og de er allerede godt i gang med å teste prototyper med høy grad av selvkjøringsmuligheter.

Foreløpig er interessen for elektriske varebiler begrenset i elbillandet Norge. I 2020 utgjorde disse ifølge OFV kun 8 prosent av det totale antall varebilregisteringer, men flere forventer kraftig vekst på dette området etter hvert som utvalget øker og hittil i år er markedsandelen mer enn doblet.

ID.Buzz kan utvilsomt bli aktuell for mange – både som en romslig familiebil og som varebil. Og at den blir et fargerikt innslag på veien er det liten tvil om. Vår illustratør har derfor kost seg med å servere den i flere fargerike utførelser.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1435 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 99 LASTEBILER TIL SALGS