- Volkswagens nye mikrobuss
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img img img img
68 bilder i galleri
Volkswagens nye mikrobuss
Det har vært snakket om en ny mikrobuss fra Volkswagen i årevis. Nå står en konseptutgave i Detroit, klar for bruk i 2020.

alt

Selvsagt dreier det seg om elektrisk drivlinje når Volkswagen prater fremtid. I.D. Buzz heter konseptet som deler plattform med BUDD-e fra CES-utstillingen i fjor og personbilen I.D. Concept som Volkswagen viste i Paris sist høst. 

Det er nok ikke tilfeldig at konseptet som debuterer på Detroit-utstillingen er inspirert av den ikoniske mikrobussen som hadde, og fortsatt har, så mange fans på det amerikanske kontinentet. Den har vi sett mange versjoner av, blant annet Bulli fra 2011

Elektrisk fundament
Volkswagen sier bilen kan være klar for salg i 2020, og fem år senere er den så teknisk avansert at den er selvkjørende.

I.D. Buzz er bygget på MEB-plattformen som skal danne grunnlag for VW-konsernets elektrifisering over hele linja. Det gir grunnlag for et rommelig og fleksibelt interiør siden batteriene ligger i gulvet, samtidig som tyngdepunktet blir lavt.

Bilen har en lengde på 494 cm, en bredde på 198 cm og en høyde på 196 cm. Akselavstanden er på hele 330 cm, og VW lover plass til inntil åtte personer og et bagasjerom som tar fra 660 til 4600 liter. Her har vi også et fint utgangspunkt for en fleksibel varebil.

To elmotor på 201 hester hver sørger for en samlet effekt på 369 hestekrefter. Det skal gi 0-100 km/t på rundt fem sekunder og toppfart på 159 km/t.

Utholdende
Batteriet har en kapasitet på hele 111 kWh og gir en teoretisk rekkevidde etter NEDC standard på 600 kilometer (435 km etter amerikansk standard).

En CCS hurtiglader med kapasitet på 150 kW skal kunne lade batteriene til 80 prosent i løpet av en halv time.

Ifølge VW kan det også være aktuelt å lage en 268-hesters modell med bakhjulsdrift og 83 kWh batteri. De nevner ikke forhjulsdrift, men det skulle ikke forundre meg om ikke det er mulig som et tredje alternativ. Den I.D.-en vi møtte i Paris hadde jo det.

Volkswagen sier at I.D. Buzz kan være autonom, eller helt selvkjørende, rundt 2025. Derfor er interiøret utformet slik at stolene kan snus, eller omdannes til bord og en seng helt bakerst.

Vi kommer nok til å se mange flere varianter over dette temaet i årene fremover, for de aktørene som skal være ledende i bilindustrien om fem til ti år, kommer de ikke utenom elektrifisering – noe Volkswagen for lengst har innsett.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1435 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 99 LASTEBILER TIL SALGS