Her setter Hammar verdensrekord

TRANSPORT 2011: Men hva er det sidelasterspesialisten egentlig setter rekord i?

Publisert

Det er alltid gøy med verdensrekorder.

Ikke minst fordi det aldri synes å slutte å dukke opp på nye områder å sette rekord på.

Denne gang snakker vi om vektrekord i løft for sidelastere.

Nå skal du være unnskyldt for ikke å ha gjeldende rekorder eller typiske løftevekter i hodet, så vi avslører med en gang;

Rekordvekten er målt til 61.786 kilo – eller drøyt 60 tonn.

Den er riktignok ikke godkjent av Guinness WR ennå, men den svenske familebedriften Hammar Maskin AB, en av verdens absolutt ledende på feltet, opplyser at de er i kontakt kontrollinstitusjonen for å få det brakt i orden.

Å laste 60 tonn er selvsagt lite aktuelt for biler som skal ut i trafikken, men det er likevel en rekke bruksområder hvor stor kapasitet er praktisk.

Dessuten er det jo et signal på at leverandører har materiell som duger.

Standard kapasitet er 33 tonn. Det har Hammar hatt siden 1990. Allerede da fikk de krav på seg fra Franske myndigheter til å takle 33 % overlast, altså 48 tonn.

Vektene har økt med årene, og i 2008 var Hammar først på markedet med 42-tonnsklasset løfter. Denne har tidligere testløftet 53 tonn.

Men det er fortsatt denne klasse-42-tonneren, som er modifisert ved å skru opp hydraultrykket og har fått overlastvernet er fjernet, som har løftet over 60 tonn.

Hammar stiller selvsagt på Transport 2011, Norges Varemesse, i Lillestrøm 8-11. september, så det er god grunn til å håpe å se dem tungløfte der. Sjekk dem ut på utendørsstand U19.

Og er du mer enn gjennomsnittlig interessert i sidelastere, da vil du antagelige nyte denne YouTube-skatten:

Powered by Labrador CMS