Gasum har åpnet en ny fyllestasjon med både flytende og komprimert gass i Midt-Norge. (Bildet er tatt ved en annen stasjon)
Gasum har åpnet en ny fyllestasjon med både flytende og komprimert gass i Midt-Norge. (Bildet er tatt ved en annen stasjon)

Ny gassfyllestasjon åpnet i Trondheim

Knytter stasjonsnettverket i Oslo-regionen sammen med de nordlige delene av Sverige, blant annet byene Östersund og Umeå.

Den nye Trondheim-stasjonen har både flytende og komprimert gass.

Her tar selskapet Gasum mål av seg til å forsyne både regionens logistikkbedrifter og langtransporten fra Oslo, gjennom Trondheim og hele veien til Sverige.

«Stasjonen ligger ved logistikknutepunktet Heggstadmoen, og den er et viktig ledd i Gasums utvidelse av det nordiske nettverket av gassfyllestasjoner. Det nåværende stasjonsnettverket sørger allerede for vekst i bruken av gass i tungtransporten», skriver Gasum i en pressemelding.

Den nye stasjonen er en del av samarbeidet mellom Gasum og Coop, og vil blant annet bli brukt til å levere fornybar biogass til Coops transportpartnere. Ssamtidig understrekes det at stasjonen er åpen for alle logistikkaktører.

- Jeg er svært glad for å se den betydelige interessen for gass blant de store logistikkaktørene i Norge. Ved å utvide det nordiske nettverket av gassfyllestasjoner, kan vi også gi lokale selskaper muligheten til betydelig reduksjon av utslippene. Dette er Gasums nordligste fyllestasjon i Norge, og den vil derfor åpne nye ruter for bedrifter som kjører på gass, sier John Melby, Gasums trafikkdirektør for Norge.

En nylig undersøkelse utført av Value Clinic, på oppdrag fra Gasum, i januar og februar 2021, viser at opptil 45 % av bedriftene er interessert i gass som et alternativt drivstoff. Undersøkelsen omfattet 101 beslutningstakere fra norske transportselskaper.

Powered by Labrador CMS