ØKER: El-varebilandelen utgjør nå 2,1 prosent av passeringene i Fjellinjens bomstasjoner. I fjor på samme tid var andelen 1,5 prosent.

Her har antall el-varebiler økt med nesten 40 prosent på ett år

I oktober sank biltrafikken på veiene i Oslo med 2,1 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Men antall el-varebiler gjennom bomringen har skutt fart.

I oktober ble det registrert 34,3 millioner passeringer i Fjellinjens bomstasjoner. Det er en nedgang på 2,1 prosent mot samme måned i fjor, melder bomselskapet i en pressemelding.

Den prosentvise nedgangen er den samme i både ukedager og helger.

- Trafikken holder seg på et stabilt nivå, men vi ser en nedgang i trafikkvolumet sammenlignet med i fjor. Dette kan skyldes takstøkningene i Fjellinjens bomstasjoner som kom 1. september, sier Stian Strøm Arnesen, analyseansvarlig i Fjellinjen.

Andelen elbiler øker på veiene i Stor-Oslo for hver måned. I oktober var elbil-andelen som omfatter personbiler og el-varebiler 34,5 prosent.

Det er en økning på 1,2 prosentpoeng fra september hvor andelen var 33,3 prosent.

– Her vil vi trekke frem økningen på el-varebiler. Vi ser at antall registrerte el-varebiler i Fjellinjens bomstasjoner har økt med nesten 40 prosent det siste året. El-varebilandelen utgjør nå 2,1 prosent av passeringene i Fjellinjens bomstasjoner. I fjor på samme tid var andelen 1,5 prosent, sier Arnesen.

Powered by Labrador CMS