Mercedes-Benz EQV Varebil
Mercedes-Benz EQV Varebil
Mercedes-Benz EQV Varebil

Eksklusiv elektrisk varebil

Den norske Mercedes-Benz-importøren ser markedspotensial for EQV på grønne skilter. Prisen starter på tett oppunder 700.000 kroner.

Publisert

- Med elektriske EQV varebil får kundene et romslig alternativ med høyt fokus på komfort. Her er nivået av standardutstyr sjeldent høyt for segmentet, og bilen kan bestilles med blant annet aktiv seteventilering og Burmester surround soundsystem, sier Per Ragnar Johansen, salgsdirektør for Mercedes-Benz varebil, hos Bertel O. Steen i en pressemelding.

Nå var det riktig nok ikke helt uventet at EQV lanseres som varebil i Norge. Allerede i et intervju med YrkesBil i januar i fjor antydet Johansen at dette kunne bli en realitet.

Markedet for påkostede varebiler er åpenbart stort i Norge. Med EQV som varebil drar man ogs nytte av elbil-fordelene som gratis bomring og gratis parkering en rekke steder.

EQV varebil leveres med komfort-skillevegg som bidrar til økt sittekomfort ved å gi plass til flere setejusteringsmuligheter. Bilen bygges om hos Lafinto og er slik sett en "norsk varebil".

Den elektriske rekkevidden på EQV varebil er opptil 357 kilometer etter WLTP-standarden (kombinert). Batterikapasiteten er på 100 kWh (installert), og bilen kan hurtiglades på opptil 110 kW. Det betyr at lading fra 10 til 80% går unna på rundt 45 minutter. Med AC-lading på opptil 11 kW lades EQV varebil opp fra 0 til 100% på rundt 10 timer.

Med effekt på 204 hestekrefter og et dreiemoment på 366 Nm sørger forhjulene for en toppfart på 140 km/t som standard. Ifølge pressemeldingen kan denne oppgraderes til 160 km/t, uten at det fremstår åpenbart hvem som har behov for det på en elektrisk varebil i Norge.

Utstyr som adaptiv cruise control, LED Intelligent Light System, elektriske skyvedører og bakluke, 360-graders kamera, navigasjon og infotainmentsystemet MBUX er noe av det som står på standardutstyrlisten.

I tillegg kan panoramasoltak, klimatiserte seter, elektrisk justerbare seter, kjøleskap i midtkonsoll og listverk med tre-imitasjon bestilles som tilleggsutstyr.

EQV varebil finnes i to utgaver, under navnene A2 og A3, hvor sistnevnte har en lengde på litt over 5,3 meter og et lastevolum på 6,6 m3. Tillatt totalvekt er 3500 kg på begge utgavene, og A2 er den som har høyest tillatt nyttelast på 689 kg.

Den elektriske bakluken er todelt og du har mulighet til å kun åpne bakvinduet. En praktisk løsning dersom du skal legge inn eller ta ut noe raskt.

Som ekstrautstyr kan du montere takstativ med last opptil 100 kg.

EQV varebil er i salg nå og har en introduksjonspris fra kr. 689.900,- inkludert frakt og levering.

Powered by Labrador CMS