Ford utvider garantien for nyttekjøretøy

Følger flere av konkurrentene og øker med 100.000 kilometer.

Publisert

Inntil nå har Ford hatt garanti på 5 år/100.000 kilometer for sine nyttekjøretøy.

For nye nyttekjøretøy registrert fra og med 1. februar i år er imidlertid garantien utvidet til 5 år/200.000 kilometer, avhengig av hva som inntreffer først. Dette gjelder for alle nyttekjøretøy som er importert til Norge av Ford Motor Norge.

– Hånd i hanske
Garantien forutsetter at service og vedlikehold utføres eksakt i henhold til merkets retningslinjer for den aktuelle modellen.

– Alle våre nyttekjøretøy er fornyet på kort tid, og de nye produktene stemmer som hånd i hanske med våre profesjonelle kunders behov, sier administrerende direktør for den norske Ford-importøren, Per Gunnar Berg, i en pressemelding.

Flere andre merker, deriblant Volkswagen, Nissan, Peugeot, Citroën og Mercedes-Benz, har allerede utvidet kjørelengde i garantien på nye varebiler solgt i Norge.

Nummer to
Garantiutvidelsen kommer i en tid hvor Ford leverer sterke resultater i nyttekjøretøymarkedet, både i Norge og Europa.

Her i landet økte de markedsandelen på nyttekjøretøy fra 13,6 prosent i 2014 til 15,2 prosent i fjor - noe som holdt til andreplass på statistikken, bak Volkswagen.

I likhet med flere av konkurrentene satser også Ford på spesialisering innen nyttekjøretøy hos forhandlerne, blant annet med egne Transit-sentre.

De fleste nyttekjøretøyproduktene til Ford er byttet ut relativt nylig. Nå er det pickupen Ranger som står for tur i år.

Powered by Labrador CMS