Renault Grand Scenic
godkjent som varebil

Renault lanserer om kort tid Grand Scenic som varebil. De første bilene er bygget om i Norge, og fredag ble bilen godkjent av myndighetene. Det er blitt plass til ”Norgeskassa” bak forsetene – og dermed setter Renault Norge i gang masseproduksjon av Grand Scenic som varebil. Pris på bilen: fra kr 190.000.

Publisert

Renault Norge har maktet å tvinge ”Norgeskassa” inn i Grand Scenic. Ved å fjerne alt som heter taktrekk og tepper bak i bilen er det med nød og neppe blitt nok plass slik at bilen nå er godkjent som varebil med grønne skilter.

Bilen bygges om hos Lafinto i Norge som etter hvert er blitt spesialist på å bygge om ”vanlige biler” til varebiler. Nå står hele området dekket med Hyundai Terracan som skal bygges om til norsk varebil. Neste kan bli produksjon av mange Renault Grand Scenic.

Importøren er ikke så veldig interessert i å fortelle hva de har gjort med bilene for at det skal bli plass til ”Norgeskassa”. Ombyggeren i Fredrikstad vil ikke vise bilen – da de bare gjør dette på oppdrag for Renault Norge.

-Det er riktig at Renault Grand Scenic nå kommer som varebil, sier informasjonssjef Tore Løvig i Renault. Vi har fått den første bilen godkjent og da starter vi produksjon. Vi regner med at det kan bli solgt rundt 500 slike biler i en 12 måneders periode.

Hva blir prisene?
-I første omgang vil vi kun levere varebilene med en 1,6 liters bensinmotor. Senere vil den også kunne leveres med diesel. Vi regner med at bilene skal kunne få en startpris på rundt 190.000 kroner. Det er rundt 70.000 kroner mindre enn om bilen leveres som syvseter.

Hvilke endringer er gjort?
Den norske importøren ønsker ikke å utdype hva som er endret for å få Grand Scenic godkjent som varebil, men BilNorge.no erfarer at en drager i taket er endret, muligens til en mindre dimensjon.

Endringene er ikke formelt godkjent av fabrikken i Frankrike, men Volvo Personbiler Norge føler seg så sikre på at dette skal gå i orden at de allerede har startet ”produksjonen” slik at de første bilene er salgsklare i juni.

Importøren påstår at endringene ikke skal påvirke bilens sikkerhet eller kvalitet i negativ retning.

Powered by Labrador CMS