Volkswagen e-CrafterKonseptbilen skiller seg fra de dieseldrevne Crafter-modellene med en spesiell Reef Blue Metallic-lakk, lakkerte støtfangere og en blå stripe i grillen. Foto: Volkswagen
Volkswagen e-Crafter
Konseptbilen skiller seg fra de dieseldrevne Crafter-modellene med en spesiell Reef Blue Metallic-lakk, lakkerte støtfangere og en blå stripe i grillen.
Foto: Volkswagen
Volkswagen e-CrafterDe C-formede LED-lysene som kjennetegner alle Volkswagens elektriske biler finnes også på e-Crafter. Foto: Volkswagen
Volkswagen e-Crafter
De C-formede LED-lysene som kjennetegner alle Volkswagens elektriske biler finnes også på e-Crafter.
Foto: Volkswagen

Elektrisk Crafter klar for kundene neste år

Volkswagen e-Crafter har en nyttelast på 1,7 tonn og rekkevidden skal være over 200 kilometer. Men toppfarten er begrenset til 80 km/t.

Publisert

Den helelektriske bilen fikk sin premiere på nyttekjøretøyutstillingen IAA i Hannover, hvor den nå står utstilt.

Foreløpig er det snakk om en konseptbil, men Volkswagen sier at de første e-Crafter-modellene vil være på plass hos kundene i løpet av 2017.

BILDESERIE DEL 1: IAA-festen er i gang

Samme mål
Konseptbilen byr på 11,3 kubikkmeter lasteplass, tillat totalvekt på 4,25 tonn og en maksimal lastehøyde på nesten to meter. Det er med andre ord ingen endringer i målene sammenlignet med de konvensjonelle modellene.

Batteripakken, som er satt sammen av 312 celler og har en kapasitet på 43 kWh, er gjemt under gulvet i varerommet slik at den ikke skal stjele lasteplass.

BILDESERIE DEL 2: Årets hvafforno? Sirkus IAA

Toppfart: 80 km/t
Bilen er utstyrt med en 100 kW elektrisk motor. Denne skal sørge for jevn akselerasjon, men ved 80 km/t er det slutt. Dette er nemlig toppfarten for den store varebilen.

Volkswagen mener dette er en fart som er tilstrekkelig i de urbane miljøene bilene er tenkt brukt. Dreiemomentet på 290 Nm skal gi nok krefter selv med maksimal last på 1.709 kilo.

Avhengig av konfigurasjon gir batteriet en rekkevidde på mer enn 200 kilometer, hevder produsenten, og sider det kan lades opp til 80 prosent på 45 minutter ved hjelp av en kompatibel hurtiglader.

Hva bilen vil koste er foreløpig ikke kjent.

BILDESERIE DEL 3: Kampen om livstid-kunden

Tekniske data

Driftssystem: Elektrisk motor

Effekt: 100 kW

Dreiemoment: 290 Nm

Batteri: Lithium-ion (26x12 celler), 43 kWh, 384 V

Ladetid: 45 min (ved 40kW DC)

Tillatt totalvekt: 4.250 kg

Toppfart: 80 km/t

Rekkevidde: 208 km

Egenvekt: 2.541 kilo

Kilde: Volkswagen

Powered by Labrador CMS