Hino tettere på skateboard

Hino har samarbeidet med den israelske skateboard-produsenten, REE Automotive, før. Da endte det med en bil de kalte FlatFormer. Nå har de to gått inn i et enda tettere forhold.

Publisert

Det nye prosjektet til Hino og REE er intet mindre enn å «skape ny verdi for samfunnet ved å tilby neste generasjons mobilitet for kommersielle produkter.»

En strategisk forretningsavtale kaller de det.

Hino, stor lastebilprodusent i Japan. REE en israelsk mobilitets-startup som har vist en rekke elektriske ‘skateboards’ egnet for alt fra mikrobiler til store lastebiler.

Vi så den store lastebilen på siste IAA i Hannover. Den var åpenbart så interessant at partene skal gå lenger med ideen.

Sammen skal de utvikle en modul plattform med den samme REEcorner-teknologien vi så på FlatFormer. All elektronikk og opphengning og drivlinjen ligger i dette brettet.

På toppen skal det legges en nyutviklet Mobility Service Module.

I den kan man frakte personer eller gods, eller den kan bringe service til kunder – selskapene sier den skal kunne tilpasses en rekke av dagens og fremtidens kundekrav. Og at den skal legge merverdi til data-styrte tjenester.

Mobilitets-service-modulen kan også tjene som en stand-alone enhet. Kobles av brettet som da kan dra av gårde og finne en ny modul for å utføre andre oppgaver.

Den gamle blir stående tilbake som en pakkeutleveringshub, eller et venteværelse, eller som et midlertidig gatekjøkken.

Bare fantasien begrenser.

- Ree er et visjonært selskap, og jeg er overbevist om at denne avtalen vil bli en viktig driver for Hino når vi nå er i ferd med å skape merverdi i kommersielle mobilitetsløsninger som også er i harmoni med fremtidens miljøbehov, sa Yoshio Shimo, Hinos CEO.

Powered by Labrador CMS