- Ny bok om Scania i Norge
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Ny bok om Scania i Norge
TRANSPORT2011. At Bilforlaget nå utgir en ny bok om Scania-Vabis og Scania lastebiler i Norge, er ikke tilfeldig.

alt
I 2011 er det nemlig 100 år siden de to fabrikkene Scania og Vabis fusjonerte.
 
Fra de primitive lastebilene i 1911 og opp til i dag har det vært en voldsom utvikling. I boka ”Super, Bulldog og V8” tar Asbjørn Rolseth for seg den delen av historien som har utspilt seg i Norge.
 
Det startet med det ambisiøse prosjektet om norsk samleproduksjon av Scania-Vabis på Kambo under 1. verdenskrig, et prosjekt som ikke gikk som forventet.
 
Bedre gikk det etter 2. verdenskrig, da det ble en ny satsing på merket her i landet. Og det er først og fremst denne etterkrigshistorien boka tar for seg.
 
Du kan lese om legendariske 1950-tallere som Drabant og Regent og alle senere modeller som LB76, LB110 og ikke minst 140-serien med V8-motor.
 
Alle utgaver opp til dagens modeller er omtalt i egne kapitler, dessuten er det også kapitler om blant annet godsruter, langtransportbiler, tømmerbiler og dumperbiler.
 
Modellutvikling og bruksområder er illustrert med gamle og nye bilder av norske biler. Historien om hver enkelt bil også er tatt med.
 
Forsidebilen er en Scania-Vabis L56 trekkvogn fra 1967, som har en like gammel Damm-semi på slep. Ekvipasjen tilhører Vinstra-firmaet AHSCO Entreprenør AS, som drives av Arne Helge Stø og sønnene Ole Anton og Rune Stø.
 
Bilen har vært plukket helt ned i molekyler og ble ferdig restaurert på vårparten i år. Den ble solgt ny av Hedmark Diesel til NSB og har fortsatt sin originale motor. Damm-semien har en fortid hos NVE Statskraftverkene og ble funnet på Sunndalsøra.
 
Til sammen er dette blitt en flott presentasjon av Scania-Vabis og Scania lastebiler på norske veier. Enten du er ihuga Scania-fan eller er interessert i lastebiler generelt, kommer du ikke utenom denne boka.
 
Boka lanseres på Transport 2011 i september på YrkesBils stand.
 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2087 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 272 LASTEBILER TIL SALGS