- Åpnet ny døgnhvileplass
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Åpnet ny døgnhvileplass
Oppstillingsplass for cirka hundre kjøretøy, og moderne servicebygg med toaletter, vask og dusjanlegg.

alt

Mandag 31. oktober åpnet samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen den nye døgnhvileplassen for yrkessjåfører langs E6 Fugleåsen i Ski kommune. Området har oppstillingsplass for om lag 100 tunge kjøretøy.

Statens vegvesen jobber for å legge til rette for at yrkessjåfører har gode muligheter til å overholde kravet om å hvile, etter flere timer på veiene.

– Uthvilte sjåfører er avgjørende for trafikksikkerheten på veiene våre, sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, da han klippet snoren og erklærte døgnhvileplassen for åpnet.

Døgnhvileplassen har 100 oppstillingsplasser for tunge kjøretøy, der 25 av plassene er tilpasset modulvogntog.

Området har eget moderne servicebygg med toaletter, vask og dusjanlegg. Anlegget som skal være tilgjengelig hele døgnet, vil være belyst og universelt utformet. Oppstillingsplassene er gratis for brukerne.

10 millioner kroner i året
– Plassen er forbeholdt sjåfører som er underlagt reglene om kjøre- og hviletid og skal ikke brukes av andre. De som er pålagt hviletid, kan oppholde seg der inntil 24 timer, sier Nils Karbø, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.

Kjøre‐ og hviletidsbestemmelsene pålegger sjåførene som kjører tungtransport å ta pauser og hvile tilstrekkelig lenge for å få en normal søvnperiode.

Statens vegvesen har inngått avtale Åsland Næringspark Eiendom AS om å leie døgnhvileplassen langs E6 ved Fugleåsen. Avtalen gjelder i inntil fem år, og veivesenet betaler en årlig leie på om lag 10 millioner kroner.

9 døgnhvileplasser for tungtransport
– Nå har vi ni døgnhvileplasser å tilby tungsportørene langs riksvegene på Østlandet, og i desember i år åpner vi en ny døgnhvileplass langs E6 på Vinstra, sier regionvegsjef Per Morten Lund.

Her er de ni plassene på Østlandet:

E6 Svinesundparken, Halden, Østfold, 27 plasser
E6 Ormlia, Eidsvoll, Akershus, 47 plasser
E6 Circle K Minnesund, Eidsvoll, Akershus, 25 plasser
E6 Fugleåsen, Ski, Akershus, 100 plasser
E6 Biri travpark, Gjøvik, Oppland, 30 plasser
E6 Dovreskogen, Dovre, Oppland, 14 plasser
Rv. 3 Myklagard, Løten, Hedmark, 20 plasser
Rv. 3 Shell Koppang, Stor-Elvdal, Hedmark, 13 plasser
Rv. 3 Alvdal, Hedmark, 20 plasser

Nasjonal plan for hvileplasser
Statens vegvesen skriver i en pressemelding at regjeringen og stortinget prioriterer arbeidet med døgnhvileplasser høyt. Veivesenet planlegger hvor slike døgnhvileplasser bør etableres, og hvordan de kan drives på best mulig måte.

I den nasjonale planen for døgnhvileplasser, som Vegdirektoratet har sendt på høring, planlegger veivesenet om lag 90 plasser langs riksvegnettet i hele landet. Ifølge denne planen legges det opp til om lag 15 plasser totalt på Østlandet. Med åpning av døgnhvileplassen langs E6 Fugleåsen har vi nå 38 plasser i hele landet, og ni av dem ligger på Østlandet.

Det er vanlig at Statens vegvesen inngår kontrakter med private aktører om drift og tilsyn i forbindelse med døgnhvileplasser for tungtransporten. Noen plasser blir bygget på veivesenets egen grunn, i andre tilfeller leier etaten areal til dette formålet.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2036 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 239 LASTEBILER TIL SALGS